5 Kasım 2020 Perşembe

Seçimlere odaklanan ABD’de korona rekoru kırıldı

ABD’de seçimlerin gölgesinde kalan koronavirüs, rekor kırarak kendini yine hatırlattı. Ülkede 123 bin 85 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Bu rakamla son 24 saat içerisinde ABD’de salgının başladığı günden beri en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. 

BOLD – ABD’de başkanlık seçimleri tartışması ve oy sayım işlemleri devam ederken geri plana düşen koronavirüs salgını rekor kırarak kendini gösterdi. Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre ülkede son 24 saat içerisinde 123 bin 85 insanda koronavirüs tespit edildi.

ABD’DEKİ ARTIŞ REKOR GETİRDİ

Resmi verilere göre dünya, koronavirüs salgını yüzünden en çok ölümün kayıtlara geçtiği günü yaşadı. Kayıtlara göre son 24 saat içerisinde 11 bin 447 insan Kovid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdi. Son 24 saat içerisinde 700 bin insanın da koronavirüse yakalandığı açıklandı. Bu artışın bir nedeni olarak ABD’deki vakaların artışı gösterilirken Avrupa’da da ikinci dalganın başlaması artışın arkasındaki faktörlerden biri olarak öne çıktı. Hindistan’da da günlük vaka sayısının 10 gün gibi bir süre içerisinde 50 binin üzerine çıkması da yetkilileri korkuttu.

ABD’DE 24 SAATTE BİN 97 KİŞİ KORONADAN ÖLDÜ

Johns Hopkins Üniversitesi, resmi verileri derleyerek hazırladığı raporda son 24 saat içerisinde ABD’de salgının başladığı günden beri en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldığını açıkladı. Üniversite, ülkede 123 bin 85 insanda koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. ABD, bu artış ile birlikte 9.9 milyon toplam vakaya ulaştı. ABD’de bu hafta içinde koronavirüs salgınından yaşamını yitirenlerin sayısı üçüncü kez 1000’in üzerine çıktı. Yapılan açıklamada ülkede son 24 saat içerisinde bin 97 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

AVRUPA’DA SALGIN PATLAMASI YAŞANIYOR

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Kluge de açıklamalarda bulundu. AFP’ye konuşan Kluge, “Bölge genelinde koronavirüs vaka sayısındaki artışta bir patlama görüyoruz. Ölüm sayısındaki ufak ufak artışa da tanık olabiliriz. Biraz zor bir süreç olacak ve bu konuda dürüst olmamız gerek” dedi.

SALGIN TÜRKİYE’DE DE TIRMANIŞTA

Türkiye’de koronavirüs salgınından dün 81 kişi hayatını kaybederken, yeni hasta sayısı ise 2 bin 311 oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, dün iyileşen hasta sayısı 1.714; yapılan test sayısı ise 146 bin 28 olarak gerçekleşti. Koronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 10 bin 639’a ulaşırken; toplam hasta sayısı 386 bin 820 oldu.

Erdoğan Rejimi’nin zayıflığından Çin nasıl istifade ediyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder