6 Kasım 2020 Cuma

Ekonomik kriz erken seçim isteyenlerin oranını artırdı

Ekonomide her geçen gün artan kriz, hükumete olan güveni sarsıyor. Haziran ayında erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 32 iken bu rakam dört ayda yüzde 12 artarak yüzde 44’e yükseldi.

BOLD – İstanbul Ekonomi Araştırma’nın, “Erken seçim olmalı mı” sorusunu yönelttiği ankette katılımcıların yüzde 44,7’si “evet” derken, yüzde 52,4’ü ise “hayır” dedi. Erken seçim isteyenlerin oranı haziran ayında yüzde 32 seviyelerindeydi.

“FİKRİM YOK” DİYENLERİN ORANI AZALDI

İstanbul Ekonomi Araştırma, muhalefet liderlerinin sıkça gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarına yönelik bir araştırma yaptı. Haziran ayında yaptıkları araştırmayı tekrarlayan İstanbul Ekonomi Araştırma’nın anketine göre, katılımcıların yüzde 44,7’ü erken seçim olması gerektiğini düşünürken, yüzde 52,4’ü ise erken seçime sıcak bakmıyor. Fikri olmayanların oranı ise yüzde 6’dan yüzde 2,9’a geriledi.

SEÇİM İSTEYENLERİN ORANI ARTIYOR

30 Ekim – 2 Kasım tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1525 kişi ile yapılan anket çalışmasın Haziran ayı sonuçlarına bakıldığında ise, erken seçim isteyen katılımcılarda yüzde 12’lik bir artış görülürken, istemeyenlerde ise yüzde 9 düşüş görülüyor.

Joe Biden Pensilvanya’da Donald Trump’ı geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder