5 Kasım 2020 Perşembe

Bakan Selçuk 2018-2019’daki usulsüz atamaları 15 Temmuz’a bağladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Bakanlık bünyesinde yapılan atamalarda usulsüzlük olduğunu kabul eden Selçuk bahane olarak 15 Temmuz olaylarını gösterdi ve “Türkiye o dönem kendisini savunmakla meşguldü” dedi.

BOLD – Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakan Ziya Selçuk’a 2018’de yapılan atamalar soruldu. Muhalefet partilerinin atamaların mevzuata aykırı olduğunu söylemesi üzerine Bakan Selçuk atamaları 15 Temmuz 2016’da yaşananlara bağladı. Selçuk, “Türkiye 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisini savunmakla meşguldü. O dönemdeki atamalar o günün koşulları içerisinde yapıldı” dedi.

LİYAKATSİZ KİŞİLERİ ATAMANIN BAHANESİ DE 15 TEMMUZ OLDU

CHP ve HDP’li milletvekilleri Bakan Selçuk’a 2018-2019 yıllarında ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna atanan personelin yüzde 70’inin kadro için gerekli şartları taşımadığını hatırlattı. Bakan ise 15 Temmuz’la kendini savunarak “Milli eğitimde de o dönemdeki atamalarla ilgili bazı iş ve işlemler, elbette o günkü koşullar içerisinde yapıldı” diye konuştu.

Bakan Selçuk liyakatsiz atama iddialarını kabul ederek “Liyakat konusunda daha dikkatli olmalıyız” dedi. Usulsüz ataması yapılan kişilerin hala görevlerine devam etmesini de savunan Selçuk, hukuki anlamdaki engeller ve “gayretleri” nedeniyle görevlerine halen devam ettirildiklerini ifade etti. Selçuk, “O dönemki yönetmelik neyse ona göre atanmışlar. Bu dönemki yönetmelik bunu kabul etmiyor” ifadesini kullandı.

BAKANIN SAVUNMASINA MUHALEFETTEN TEPKİ

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise Bakanın liyakatsiz atamalara 15 Temmuz 2016’da yaşananları gerekçe göstermesine tepki gösterdi. Atamaların 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapıldığını anımsatan CHP’li Yavuzyılmaz’a  Bakan “Şimdi o insanların görevi devam ediyor. Yani onlar bir yıllığına ilçe müdürü olmadılar, görevi devam ediyor. Dolayısıyla, tabii ki 2018’de olacak” cevabını verdi.

EBA’YI BİLGİSAYAR KORSANI DEĞİL “BİZİM ÇOCUKLAR” ÇÖKERTMİŞ

Diğer yandan Bakan Selçuk EBA’da yaşanan problemleri ilginç sözlerle açıklamaya çalıştı. Uzaktan eğitim sürecinde EBA’nın çökmesine sebep olduğu öne sürülen siber saldırılara ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bütün öğrencilerin dönemin başında aniden sisteme girmesi ‘bir siber saldırı var’ düşüncesi oluşturmuş. Halbuki bizim çocuklar bunlar, yani saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder