13 Kasım 2020 Cuma

Adalet Bakanlığından Erdoğan’ın ‘Ergenekon savcılığına’ onay

Adalet Bakanlığı, Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon davasıyla ilgili söylediği “Ben bu davanın savcısıyım” sözlerini eleştiren infaz koruma memurunu meslekten ihraç etti. İhraç edilen memur Ali Yaşar, “Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun bu cezayı vermesi o sözü Cumhurbaşkanı’nın söylediğini onayladığı anlamına geliyor” diyerek cezaya tepki gösterdi.

BOLD – İzmir’deki Şakran Ceza İnfaz Kurumları kampusunda infaz koruma memuru olarak görev yapan Ali Yaşar 2018 yılında sosyal medya hesabından yaptığı Erdoğan’la ilgili paylaşım nedeniyle memurluktan atıldı.

Cumhuriyet’in haberine göre Yaşar hakkında, Twitter üzerinden yaptığı, “Bunun hesabını o dönem o alçak kumpasların savcısıyım, hâkimiyim diyenler verecek” paylaşımı nedeniyle cumhurbaşkanına hakaretten hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Adli soruşturma sonucunda “Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar” verilirken, Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu idari soruşturmada “cumhurbaşkanına hakaret” suçunun işlendiğine karar vererek devlet memurluğundan çıkarma cezası verdi.

Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun gerekçeli kararında, Yaşar’ın sosyal medya üzerinden paylaşımlarıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçunu işlediği belirtildi. Kararda, şunlar kaydedildi: “‘Ergenekon kumpası çöktü…’ şeklindeki paylaşıma Ali Yaşar’ın ‘Bunun hesabını o dönem o alçak kumpasların savcısıyım, hâkimiyim diyenler verecek… ülkeyi soyup soğana çevirenler, ülkedeki liyakat ve ehliyet sistemini çökertenler verecek’ şeklindeki paylaşımı ile Cumhurbaşkanı’nın muhatap alındığı, somut fiilde matufiyet koşulunun da oluştuğu tartışmasızdır. Anılan paylaşımla…Cumhurbaşkanı’nın haksız menfaat temin eden, deyim yerindeyse hırsızlık yapan kişi olarak somut madde isnadı suretiyle yaftalanması başlı başına eleştiri sınırlarının aşıldığını ortaya koymuştur.”

ADALET BAKANLIĞI CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNİ ONAYLADI

Yaşar, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunu işlediğine dair hakkında bir dava açılmadığını, buna rağmen idari soruşturmayla meslekten ihraç edildiğini belirtti. Yaşar, “Paylaşımlarımda Cumhurbaşkanı’nın şahsına yönelik bir ifadem de bulunmamaktadır. Buna rağmen beni, sözlü savunma bile almadan ‘cumhurbaşkanına hakaret suçu işledin’ diyerek ihraç ettiler. Cumhurbaşkanı’nın kendisi bile ‘Ben bu davanın savcısıyım’ sözünü söylemediğini belirtirken, Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun bu cezayı vermesi o sözü Cumhurbaşkanı’nın söylediğini onayladığı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

AVUKATLARI, ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ REDDETTİ

2008 yılında Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ergenekon davasında kendisine savcı yakıştırmasına cevap veren dönemin başbakanı Erdoğan “Millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanın gayreti içindeyiz, eğer bu anlamda savcılık ise evet savcıyım” demişti. Erdoğan’ın avukatları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi ayak tartışmasıyla ilgili sözlerine açtığı davada Erdoğan’ın 2008 yılında “Ben bu davanın savcısıyım” dediği iddiasını yalanladı. Avukatları Erdoğan’ın “milletin savcısı” olduğunu beyan ettiğini savundu.

Mafya lideri Alaattin Çakıcı iş başında: TV100’ün sahibiyle buluştu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder