12 Kasım 2020 Perşembe

Eğitim Sen: Testi pozitif çıkan öğretmenler okula çağrılıyor

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şubesi Başkanı Sacit Ünalmış, yüz yüze eğitime geçilen okullarda fiziksel mesafenin unutulduğunu, maskelerin çıkartıldığını, testi pozitif çıkan öğretmenlerin okullarda çalışmaya devam ettiğini öne sürdü.

BOLD – Salgının arttığı bir dönemde yüz yüze eğitime başlandı ancak okullardaki sorunlar devam ediyor. Okullarda vaka sayıları artarken, testi pozitif çıkan öğretmenlerin okula çağrıldığı öne sürüldü.

SON HAFTALARDA VAKA SAYISI ARTTI

Mezopotamya Ajansı’ndan Eylem Akdağ’a konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 1 No’lu Şubesi Başkanı Sacit Ünalmış, okullardan salgınla ilgili net bilgi gelmediğini belirterek, verilerin daha fazla olduğunu kaydetti. Ünalmış, sendikalı üyelerinin aktardığı bilgilerden topladıkları verilere göre; Ağustos ayından Kasım ayına kadar Kovid-19’dan kaynaklı okullarda çalışan 50 kişinin yakalandığını ve bir kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. Son haftalarda vaka sayısının arttığını dile getiren Ünalmış, 8 öğretmenin daha testinin pozitif çıktığını, öğrenci sayılarında da ciddi bir artış gözlemlediklerini aktardı.

HASTA ÖĞRETMEN AĞIRLAŞANA KADAR ÇALIŞTIRILMIŞ

Bazı okullardaki durumlarla ilgili bilgi de veren Ünalmış, “Çağdaş Özel Eğitim Uygulama Okulunda iki ücretli öğretmenin pozitif olduğu bilgisi ulaştı. Ateşli gelen öğrenciler olmasına rağmen test ya da sağlık kurumuna götürme durumu olmadığı için, okul hemşiresi velileri arayıp çocukları almasını söylüyor. Özel öğretimlerde de maske zorunluluğu yok. Maske takmayan çocuklar okula geliyor. Yeni Mutlu İlkokulunda da bir öğretmen Kovid-19 testi pozitif çıkana ve durumu ağırlaşana kadar okulda çalışmaya devam etmiş. Temaslı ve pozitif çıkan öğretmenlerimiz okula çağrılmaya devam ediyor” dedi.

HİJYEN MALZEMESİ DE TEMİZLİK YAPACAK GÖREVLİ DE YOK

Okullarda hijyen ortamının uygun olmadığını belirten Ünalmış, “Çalışanlar eksik, temizlik yapacak görevli yok, hijyen malzemesi yok. Tuvaletler bakımsız ve okullarımız çok kalabalık. Her ne kadar sınıflarda seyreltilmeye gidilse de sınıf sayıları zaten 40-50 kişilik bunları ikiye bölsen bile fiziksel mesafeyi uygulayacak alan oluşmuyor. Okullarda gördüğümüz kadarıyla çocuklar oyun oynarken fiziksel mesafeyi unutuyorlar, hatta maskelerini çıkartıyorlar. Çocuklar maske değişimi yapıyor. Bu doğrudan doğruya Kovid-19 salgınına davetiye çıkarmakta ve bunların önlemi de alınmamakta” dedi.

Korona aşısı üretilmeden satıldı: Avrupa ve ABD 1 milyar doz aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder