10 Kasım 2020 Salı

Tepki çeken esnek çalışma teklifi geri çekiliyor

Sendikaların kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı gaspına yol açacağı gerekçesiyle karşı çıktığı esnek çalışma düzenlemesi, torba tekliften çıkarılıyor. Karar Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın sendikaların tepkisini ilettiği AKP ve MHP grup başkanvekilleri ile görüşmesinin ardından alındı.

BOLD – Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in “kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı gaspı”na yol açacağı gerekçesiyle karşı çıktığı 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için esnek çalışma teklifini AKP geri çekme kararı aldı. Kararda, işçi konfederasyonlarının iktidar ve muhalefetle geçen haftadan beri yürüttüğü müzakereler etkili oldu.

TEKLİFİN 20 MADDESİ KABUL EDİLMİŞTİ

AKP’nin koronavirüs salgını nedeniyle artan işsizliğe karşı “istihdam artışı” ve yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle kamu borçlarına yapılandırma gerekçesiyle hazırladığı 51 maddelik yasa teklifinin ilk 20 maddesi geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifin tartışmalı maddeleri bu haftaya bırakıldı. BBC Türkçe’nin haberine göre sendikalar iktidar ve muhalefetle görüşerek esnek ve kısmi çalışmaya ilişkin maddelerin tekliften çıkarılmasını istedi.

ESNEK ÇALIŞMA İLE İLGİLİ HÜKÜMLER ÇIKARILACAK

AKP yönetimi, konuyu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a götürdü. Sendikaların talepleri doğrultusunda, söz konusu düzenlemeden vazgeçilmesi görüşü benimsendi. Bugün Genel Kurul’da görüşülmesine devam edilmesi beklenen yasa teklifinden, esnek çalışmaya ilişkin hükümler çıkarılacak. Buna göre, 25 yaşından küçük, 50 yaşından büyük işçilerin 2 yıl koşulsuz belirli süreli sözleşme ile çalıştırılmasına ilişkin düzenleme teklif metninden çıkarılacak.

 

Tabutla tahliye: Tutuklu kanser hastası hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder