13 Kasım 2020 Cuma

İyi Partili Usta: Acı reçeteyi yandaş müteahhitlere içirin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın ekonomide acı reçeteden söz etmesine tepkiler sürüyor. İyi Parti’li Erhan Usta, milletin acı reçetedeki ilaçları içecek midesinin kalmadığını belirterek, “Acı reçeteyi yandaş müteahhitlere içirin” dedi.

BOLD – İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomide “acı reçeteden” söz etmesini eleştirdi.

Usta, “Geçmişte bu acı reçete millete içirildi. Sakın ola sayın Erdoğan o acı reçeteyi millete içirmeye kalkmayın. Milletin ne bu acı reçetedeki ilaçları alacak parası kalmıştır ne de bu ilaçları içecek bünyesi kalmıştır. Siz onu gidin Saray’a içirin, yandaş müteahhitlere içirin” dedi.

FAİZ KARARI ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ YAPACAK

Faizin Türkiye’deki kötü yönetimin bir sonucu olarak çıktığını belirten Usta, “Dolar kurunun inmiş olması, hastaya ateş düşürücü vermek gibi bir şeydir. Alınacak olan faiz kararı da ekonomi için ateş düşürücü bir etki yapacaktır. Bundan sonra yapısal mahiyetli müdahaleler yapılmazsa, reform kararlarını hükumet almazsa işin geleceği nokta daha fazla faiz artırımı olacaktır. Bizim hükumete önerimiz; ciddi bir şekilde hemen yapısal reform ajandası açıklayın. Bütçenin yeni çerçevede yeniden revize edilmesi lazım” dedi.

ADİL BİR HUKUK SİSTEMİ KURUN

İyi Parti’nin hükumete önerilerini de sıralayan Usta, “İlk yapılacak iş yönetim tarzını bu hükumetin değiştirmesi lazım. Yargılamanın adil olduğu bir hukuk sistemi kurun ve hukukun üzerindeki eli çekin. İşi ehline verin, akraba kayırmacılığından vazgeçin. Kurumları daha fazla itibarsızlaştırmayın” dedi.

Doğumhane kapısında polisle tanışan Bahar’ın babası da tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder