12 Kasım 2020 Perşembe

Tokat ve Amasya’da siyanürle altın aramaya verilen izin TBMM gündeminde

Tokat’ın Erbaa ve Amasya’nın Taşova ilçelerinin bir bölümünü kapsayan bölgede siyanürle altın aranmasına izin verildi. Çevreciler bu duruma tepki gösterirken CHP konuyu Meclis gündemine taşıdı.

BOLD – Tokat ve Amasya illerindeki onlarca köyün can damarı olan Kelkit Havzası, Boğalı ve Sakarat yaylalarında siyanürle altın aramaya izin verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Çevre dernekleri köylerde yaptıkları toplantılarla bölgede yaşanacak çevre felaketine karşı köylüleri uyarıyor.

ÇEVRESEL BİR FELAKET YAŞANACAK

Yeşil Erbaa Çevre Platformu’nda bir araya gelen bölge halkı, siyanür ile altın çıkarılmasıyla Kelkit Havzası, Boğalı ve Sakarat yaylalarının ölüm fermanının verildiğine, bölgede çevresel bir felaketin yaşanacağına dikkat çekti. Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre Yeşil Erbaa Çevre Platformu Başkanı ve sözcüsü Dr. Saffet Akkaya, Fındıcak Ahbaz Derneği’nde bilgilendirme toplantısı yaptı.

CHP KONUYU MECLİSE TAŞIDI

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz konuyu TBMM gündemine taşıyarak verdiği soru önergesinde yaşanacak çevre felaketi ile ilgili soruların yanıtlanmasını istedi. Sondajla altın araması yapılan Boğalı ve Sakarat yaylaları tescilli mera alanlarına sahip ve bölgedeki içme suyu kaynaklarının doğuş noktası. Erbaa Ovası ise 21 Temmuz 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla “Büyük Ova” ilan edildi.

Bakanlığın açıkladığı günlük yeni hasta sayısında büyük artış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder