11 Kasım 2020 Çarşamba

Diyarbakır kayyımına göre mesele işsizlik değil, iş beğenmezlik

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, Türkiye’de işsizlik problemi olmadığını ileri sürdü. Karaloğlu’na göre işsiz olduğunu söyleyen insanlar aslında iş beğenmiyorlar.

BOLD – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, Diyarbakır’da düzenlenen Mesleki Eğitime Erişim Seferberliği Programında işsizlikle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türkiye’de iş problemi bulunmadığını ileri süren Karaloğlu, problemin vatandaştan kaynaklandığını ileri sürdü ve “Küçük sanayi sitelerindeki esnaf ise çırak bile bulamadığını söylüyor. Sokaklar işsiz dolu, peki bu nasıl oluyor? O zaman mesele işsizlik değil; mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN İMKÂNLARI O KADAR MUHTEŞEM Kİ”

Karaloğlu, Diyarbakır’da karşılaştığı en büyük kesimin iş arayanlar olduğunu anlattı. Problemin ise vatandaşlardan kaynaklandığını ileri sürdü. Karaloğlu “Devletin imkânları o kadar muhteşem ki bunu eğer biz doğru halka, esnafa, işverene, sanayicilerimize indirirsek gençlerimize bunu hakkıyla anlatabilirsek biz mesleki eğitim meselesini çözeriz. 5 aydır Diyarbakır’dayım, en çok talep iş konusunda geliyor. Cuma günü camiye gittiğimde, camiden arabama, sağdan soldan gelen iş talepleri nedeniyle geçemiyorum. İş talep edene ‘Ne iş yaparsın’ diye soruyorum, ‘Her işi yapıyorum’ diyor Her işi yapan adam hiçbir işi yapamaz” diye konuştu.

“MESELE İŞ BEĞENMEZLİKTİR”

İş arayanlara ilk önce iş öğretmek gerektiğini söyleyen Karaloğlu “İnsanların yapabileceği şeyler sınırlıdır. Bir mesleğiniz olur, o mesleğin peşinde koşarsınız. Bu ‘Her işi yaparım’ diyen arkadaşları alacağız, mutlaka bir meslek sahibi yani altın bilezik sahibi yapmamız lazım ki o da iş bulurken kolay iş bulsun. Sanayiciler işçi bulamadıkları için dert yanıyor. Küçük sanayi sitelerindeki esnaf ise çırak bile bulamadığını söylüyor. Sokaklar işsiz dolu, peki bu nasıl oluyor? O zaman mesele işsizlik değil; mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir. Onun için işsizlerimize öğretmek durumundayız” dedi.

Muhbirciliği teşvikin ağır faturası: 167 bin ihbarın 116 bini yalan

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder