14 Kasım 2020 Cumartesi

MHP’li başkan, belediye yönetimini kızına bıraktı

Kütahya Belediyesi Başkanı MHP’li Alim Işık’ın başdanışman yaptığı ve çeşitli görevler verdiği kızı İmran Işık’ın belediyeyi yönetmesi çalışanların huzurunu bozdu. Mülkiye müfettişleri Işık’ın kızının kamu görevini usulsüz üstlendiğini belirterek hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

BOLD – MHP’li Prof. Dr. Alim Işık’ın yönettiği Kütahya Belediyesi’ne ilişkin mülkiye müfettişlerinin hazırladığı çarpıcı bir denetim raporu ortaya çıktı.

Raporda resmi bir kamu kurumu olan belediyenin Başkan Işık ve diğer görevliler tarafından bir aile kurumu gibi yönetildiğine dikkat çekilerek, başkanın kızı İmran Işık’ın kamu görevini usulsüz olarak üstlendiği vurgulandı.

“İSTEĞİ İSTEĞİMDİR”

Mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan raporda başkan Işık’ın avukat kızı İmran Işık’ın belediyede yer aldığının saptanması üzerine çalışanların ifadelerine başvurulduğu belirtildi. Bir çalışan, ifadesinde İmran Işık’ın bir toplantı yapmadığını ancak belediye birim müdürlerinin toplantılarına katıldığını gördüğünü ve bir müdürle toplantısında Başkan Işık’ın, “İmran Hanım benim kızım, şahsi vekilim ve danışmanımdır. İstediği evrak, istediğim evraktır. Bu böyle bilinsin, kendisini üzmekten sakının” dediğini anlattı.

ONAY MERCİ OLARAK GÖREV YAPMAKTA

Başka bir ifadede de “Belediye başkanımızın kızı, şahsi avukatı, fahri danışmanı, belediyemiz içerisinde müdürlere talimat vermek üzere yetkilendirilmiş birisidir. Başkan Bey’in göreve geldiği günden itibaren belediyemizde çalışmaktadır. Müdürlüklerce yapılan hemen hemen her işin, Başkan Bey’den önce onay merci olarak görev yapmaktadır. İlgili işlerle alakalı müdürlere talimat vermektedir. Belediyemizin 3. katında Başkan Bey’in bulunduğu alanda oda tahsis edilmiştir. Araç tahsis edildiğini bilmeme rağmen plakasını bilmiyorum” denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Raporda bu konuya ilişkin, “Resmi bir kamu kurumu olan belediyenin başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve diğer görevliler tarafından bir aile kurumu gibi yönetildiği, belediyede hiçbir resmi sıfatı ve yasal dayanağı olmadan belediye başkanının kızı avukat İmran Işık’ın kamu görevini usulsüz olarak üstlendiği saptandığından ilgililer hakkında inceleme başlatılacak ve avukat İmran Işık hakkında Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

BENİM RESMİ DANIŞMANIMDIR

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın sorularını yanıtlayan Alim Işık ise kızının başdanışman ve stratejik plan hazırlama kurulunda yer almasına ilişkin “Bir sakınca var mı? Tüm kamu kurumları, ilgili paydaşlar, ihtiyaç duyulan noktalardaki her türlü kişiler stratejik planlarda yer alabilir. Dolayısıyla ihtiyaç varsa her vatandaşımızdan yararlanabiliriz” dedi. Kızı İmran Işık’ın belediyede şu an resmi olarak hangi görevde çalıştığı le ilgili soruya Işık, “Benim resmi danışmanımdır. Bilabedel hukuk konularında, ihale dokümanlarının incelenmesi, sözleşmenin hukuka uygunluğuna ilişkin denetlenmesi konularında destek aldığım, bilgi aldığım danışmanımdır” dedi.

 

Doğumhane kapısında polisle tanışan Bahar’ın babası da tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder