10 Kasım 2020 Salı

Tabutla tahliye: Tutuklu kanser hastası hayatını kaybetti

Yaklaşık bir ay önce akciğer kanserine yakalanan KHK’lı polis memuru Ahmet Kaplan dün gece öldü. Kaplan’ın ölüm haberini Gergerlioğlu duyurdu.

BOLD – İskenderun Cezaevinde tutuklu bulunan ve 16 Ekim 2020 akciğer kanseri teşhisi konulan polis memuru Ahmet Kaplan yaşamını yitirdi. Ahmet Kaplan’ın ölüm haberini HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter hesabından duyurdu.

“BİR CİNAYET DAHA”

Bir insanın daha cezaevinden tabutla tahliye edildiğini ifade eden Gergerlioğlu, “Bir cinayet daha işlediniz! Bu kaçıncı vahim ihlal? Ahmet Kaplan ileri evre metastatik akciğer kanseriydi. Bugün cezaevinde vefat etti. Tabutla tahliye oldu Daha bugün TBMM’de @abdulhamitgul e cezaevi cinayetlerini anlatmıştım. Yazıklar olsun. @adalet_bakanlik @ctekurumsal ” dedi.

4 AYI KALMIŞTI

7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve denetimli serbestlik zamanının gelmesine 4 ay kalan Ahmet Kaplan İskenderun Devlet Hastanesi tetkiklerinden sonra hasta koğuşu olmadığı için tekrar cezaevine gönderilmişti. Hakkari, Batman ve İstanbul’da görev yapan yapan Kaplan 2003 yılında Erzincan İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 2006’da ise Yalova’da çalıştı. Kaplan evli ve 2 çocuk babasıydı. 

Cezaevinde bir kanser hastası daha

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder