12 Kasım 2020 Perşembe

Polis 2 yıl önce öldürdüğü Naci Dayangaç’ı arıyor!

Manisa’da polis iki yıl önce öldürdüğü Naci Dayangaç’ı arıyor. Ağabey Feyzullah Dayangaç, “Kardeşimi önce öldürdüler sonra da ‘nerede’ diye soruyorlar” diyor.

BOLD – Manisa’nın Şehzade ilçesinin Kuşlubahçe Mahallesi’nde 12 Temmuz 2018’de polisin bir eve yaptığı “narkotik” operasyonunda PKK’lı olduğu öne sürülen Naci Dayangaç öldürüldü.

Evin sahibi olduğu öne sürülen Adem Bozkurt ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra polis, Dayangaç’ın ailesine Naci Dayangaç’ın nerede olduğunu soruyor. Polisin, aileye baskı uyguladığı öne sürülüyor.

İKİ YILDIR AYDINLATILMADI

Dayangaç’ın ağabeyi Feyzullah Dayangaç (40), kardeşinin ölümünden önce 5 yıl boyunca haber alamadıklarını , Temmuz 2018’de jandarma tarafından aranarak, kardeşinin Manisa’da öldürüldüğü haberi verildiğini belirtti. Babası ve amcasının cenazeyi almak için Manisa’ya gittiklerini ancak olay yerine girmelerine izin verilmediğini kaydeden Dayangaç, cenazeyi Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) alarak Bitlis’te defnettiklerini ifade etti. Mersin’de yaşanan ailenin taziye kurmasına da izin verilmediğini söyleyen Dayangaç, iki yıldır olayın aydınlatılmadığını belirtti.

KARDEŞİM İNFAZ EDİLDİ

Kardeşinin infaz edildiğini savunan Dayangaç, “Kaldığı evde herhangi bir silah veya benzer bir şey bulunmamış. Tek kurşunla başından vurularak infaz edilmiş. Cenazesini bizzat ben gördüm. Başının sol tarafından bir kurşun sıkılmış. Vücudunun herhangi bir yerinde iz yoktu. Devlet, çatışma çıktığını söyledi ama görgü tanıklarına göre evde çatışma çıkmamış. Çatışma söylemi bir tiyatrodur” dedi.

HAFTADA BİR EVİMİZE BASKIN YAPIYORLAR

Ölümün aydınlatılarak sorumluların yargılanmasını isteyen ağabey Dayangaç, yetkililere “Neden infaz ettiniz?” diye soruyor. Polislerin sürekli evlerine gelerek kendilerine baskı uyguladığını, tehditlerde bulunduğunu öne süren Dayangaç, şunları söyledi:  “Kardeşimi önce öldürdüler, şimdi gelip ‘nerede’ diye bize soruyorlar. Artık çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Bazen ayda bir, bazen de haftada bir evimize baskın yapıyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. ‘Kardeşinizin yerini söylemezseniz, sizi tutuklarız. Sizi de öldürürüz. Bir tanesini öldürdük diğerini de öldürürüz’ diyerek tehdit ediyorlar. Bu baskıların, tehditlerin bitmesini ve kardeşimin öldürülmesi olayının aydınlatılmasını istiyoruz.”

AKP’li Şirin Ünal şimdi de TBMM tutanaklarını sildirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder