14 Kasım 2020 Cumartesi

İmamoğlu’dan veri çıkışı: Açıklanan vefat sayısının en az 50 fazlası İstanbul’da

Koronavirüsün İstanbul’da endişe verici boyutlara ulaştığını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklanan ölümlerin en az 50 fazlasının İstanbul’da olduğunun altını çizdi. İmamoğlu, İstanbul’da bugün 164 kişinin salgın hastalık nedeniyle öldüğünü kaydetti.

BOLD – İstanbul Büyükşhehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de açıklanan vefat sayılarının en az 50 kadar fazlasının sadece İstanbul’da görüldüğü bilgisini verdi. İmamoğlu, pandemi sürecinin şeffaf yönetilmediğini kaydetti.

AÇIKLANAN ÖLÜMLERİN EN AZ 50 FAZLASI İSTANBUL’DAN

Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin ikinci etabının açılışında konuşan İmamoğlu, Kovid-19 salgının Türkiye’de ve İstanbul’da çok endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı. İmamoğlu, “Bize sağlık kurumlarının kendi notuyla ‘bulaşıcı hastalık’ diye gönderilen vefat sayılarına baktığımızda Türkiye için açıklanan vefat sayısının en az 50 kadar fazlası sadece İstanbul’da var” dedi.

İSTANBUL’DA KONTROL KAYBEDİLDİ

Koronavirüs salgında Türkiye’deki hasta sayısının yarısının İstanbul’da olduğunu ifade eden İmamoğlu, kentte kontrolün yitirildiğini söyledi. İmamoğlu, bu sebeple İstanbul’da 2-3 haftalık bir kapanmanın şart olduğunu ifade etti.

VAKA SAYISI 11 MİLYONLUK BELÇİKA’DAN DAHA AZ

Açıklanan bilgileri eleştiren İmamoğlu, “11 milyonluk bizdeki vaka veya ölüm sayısı Belçika’dakinden 2-3 kat az ise gerçekten bunu bütün dünyaya insanlık namına öğretelim, anlatalım. Ama eğer açıklamalarda bir yanlış varsa bunun da anlamlı olmadığını, bu anlamda milletimizin yanlış bilgilerle yanıltmanın doğru olmadığının da altını çizmek zorundayım” dedi.

BULAŞICI HASTALIKTAN BUGÜN 164 KİŞİ ÖLDÜ

Ekrem İmamoğlu, daha sonra Twitter adresinden yaptığı açıklamada, ölen kişi sayısını da vererek, “Mezarlıklar Daire Başkanlığı’mızın “Bulaşıcı Hastalık Ölüm Sayısı” bugün 164 olmuştur. Bu sayı tüm pandemi döneminde bildirilen en yüksek sayıdır. Bulaşıcı hastalıktan vefat eden 164 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Ağır hasta ve vaka sayısında tırmanış sürüyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder