5 Aralık 2020 Cumartesi

Antalya’da 5.4 büyüklüğünde deprem

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir depremini düşük duyuran AFAD, bu depremin büyüklüğünü de 5.2 olarak açıkladı. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

BOLD – Akdeniz’de, merkez üssü Antalya’nın Gazipaşa ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Antalya kent merkezi ve ilçeleriyle Burdur ve Muğla’da da hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin merkez üssünü Akdeniz’de, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 39.01 kilometre açığı olarak açıkladı. Yerin 77.22 kilometre derinliğinde olan deprem, Antalya kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Muğla ve Burdur dolaylarında da hissedildi. Paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da deprem nedeniyle bir açıklamada bulunarak, “Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Depremden hemen sonra harekete geçen bakanlığımız hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık” dedi.

 

Perinçek: İktidarın rotasını biz çiziyoruz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder