4 Aralık 2020 Cuma

Warner Bros. 2021’deki tüm filmlerini aynı anda HBO Max’te yayınlayacak

Warner Bros. The Matrix 4, Dune, The Suicide Squad başta olmak üzere 2021’deki tüm yapımlarını vizyona girdikleri gün HBO Max’te yayınlayacak.

BOLD– Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Warner Bros., birkaç ertelemeden sonra 25 Aralık’ta vizyona gireceği belirtilen Wonder Woman 1984‘un vizyonla aynı gün aynı gün HBO Max‘te de yayınlanacağını duyurmuştu. Fakat, şirketten yapılan son açıklama bu uygulamanın sadece Wonder Woman’le sınırlı kalmayacağını gösterdi.

MATRIX 4, DUNE VE DİĞERLERİ

Warner Bros. Yüksek hasılat beklediği filmlerini pandemi şartlarının zorlamasıyla aynı anda dijitalde yayınlama politikasına Dune ve The Matrix 4 gibi büyük yapımları da dâhil etti. Bu iki yüksek bütçeli filmi dışında beyaz perdeyle aynı anda HBO Max’e gelecek diğer yapımlar ise şöyle:

The Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho.

HBO Max Türkiye’de henüz yayın hayatına başlamadığı için Türkiyeli seyirciler bu filmlerin sinema salonlarında gösterime girmesini beklemek zorunda, salonlar açılabilirse tabi.

SİNEMA SALONLARI İÇİN ZOR GÜNLER

Warner Bros.’un bu kadar geniş ölçüde bir karar almasının sinema salonları açısından ağır sonuçları olacağı aşikâr. Ancak, Tenet’in gişede uğradığı hüsran Warner Bros.’u böyle radikal bir karar almaya itmiş olabilir. Souçta 2020’de işletmecileri rahatlatacak büyük filmlerin hepsi ertelendi ya da dijitale geçti. Bu da birçok sinema salonuna kilit vurulması anlamına geliyor.

Öte yandan WarnerMedia başkanı ve CEO’su Ann Sarnoff ise şirketin bu kararının sadece 2021 için geçerli olduğunu bu durumun 2022 ve sonrasında devam etmemesini umduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Kimse filmlerin beyaz perdeye geri dönmesini bizden daha fazla istemez. Yeni içeriklerimizin sinema deneyiminin can damarı olduğunu biliyoruz, ancak bunu ABD’deki çoğu sinemanın 2021 boyunca muhtemelen düşük kapasiteyle çalışacağı gerçeğiyle dengelemeliyiz. Bu benzersiz bir yıllık planla, ortaklarımıza birinci sınıf filmlerden oluşan istikrarlı bir seçkiyle destek olabilirken, aynı zamanda sinemalara erişimi olmayan veya sinemaya geri dönmeye tam olarak hazır olmayan sinemaseverlere muhteşem 2021 filmlerimizi görme şansı veriyoruz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder