4 Aralık 2020 Cuma

Doktorlardan uyarı: Yer yok hastalanmayın!

Hatay’da koronavirüs vaka sayısının artışı önlenemiyor. Bir ayda yüzde 100 artış yaşanan Hatay’da son bir haftada 3 sağlık çalışanı öldü. Doktorlar, hasta olan Hatay Tabip Odası Başkanı’na bile “Ağırlaşmayın, hastanede yer yok” dedi.

BOLD – Hatay’da son bir ayda vakalarda yüzde 100 artış yaşandı. Yetkili kurumlar net rakam veremese de özel hastaneler dahil olmak üzere kentteki hiçbir hastanede boş yer bulunmuyor. Kentte son bir haftada üç sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

TABİP ODASI BAŞKANI DA YAKALANDI

Gazeteduvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’a konuşan Hatay Tabip Odası Başkanı Sadık Nazik kendisinin de koronavirüse yakalandığını söyledi. Nazik, “Benim de koronavirüs testim pozitif çıktı. Karantinadayım şu an. Bana söylenen, ‘Lütfen ağırlaşmayın, hastanede sizin için dahi yer yok. Gerisini siz düşünün.”  dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HASTALARA YETİŞEMİYOR

Vaka sayılarına dair oranı hasta sistemine düşen sayılara bakarak öğrendiklerini söyleyen Nazik, “Sağlık çalışanları çok eksik. Var olanların da 112 ambulansları ve İl Sağlık Müdürlüğü araçları yetmiyor. Filyasyon ekipleri yetişemiyor. Devlet hastanesinde korona test kiti bozuktu. Testler Adana’ya gönderiliyor, sonuçlar 3-4 gün içinde geliyordu. Bu sürede vefatlar da oldu tabi. Ama hastane çalışanları buna da bir yöntem buldular. Tomografi çekip öyle anlıyorlardı pozitif mi negatif mi diye. Bu sefer de tomografide yığılma oluyor” dedi.

TEK ÇARE KOMPLE KAPANMAK

Tek çarenin komple kapanmak olduğuna işaret eden Sadık Nazik, “Böyle yarım yamalak yasakla olacak bir durum değil. Vakalar çok fazla. Sağlık çalışanları da kendini koruyamıyor. Hatay’da ilk sağlık çalışanı vefatı geçtiğimiz hafta oldu. Özel hastanede, taşeron şirkette çalışan bir temizlik işçisi vefat etti. Bu hafta da biri Hatay Devlet Hastanesi Kovid bölümünde, diğeri İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan bir personel. Sağlıkçılar ne kadar dikkat etse de kendilerini korumakta zorlanıyorlar. Tek çözüm komple kapanmak” dedi.

Fahrettin Altun’un evine giren maaş 4’ten 5’e çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder