4 Aralık 2020 Cuma

Ellerimi ayaklarımı oynatamıyorum benden nasıl terörist olur?

Mahkemenin 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiği 28 yaşındaki doğuştan kas hastası ve yüzde 96 engelli Fatma Cömert, KHK TV’ye konuştu. “Ellerimi ayaklarımı oynatamıyorum. Benden terörist olur mu” diye sordu.

BOLD – 15 Temmuz sonrası masum insanlara yapılan hukuksuzluklar yüzde 96 engelli Fatma Cömert’e de yaşatıldı. Annesinin yardımı olmadan ellerini ve ayaklarını dahi oynatamayan Cömert’e örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

28 yaşındaki Fatma Cömert, doğuştan kas hastası, yüzde 96 engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkum şekilde hayatını sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Cömert, halen Anadolu Üniversitesi Sağlık İşletmeciliğinde okuyor. Cömert, okuduğu kişisel gelişim kitapları ile moral bulmaya çalışıyor. Abisinin gayretleri ile tedaviye başlayan genç kız, spor aletleri ile kaslarını güçlendirmeye çalışıyor.

Fatma Cömert’in yüzde 96 engelli raporu.

ELLERİMİ OYNATAMIYORUM AMA ÖRGÜT ÜYELİĞİ İLE SUÇLANIYORUM

KHK’larla mağdur edilen yüzbinler arasında yer alan Fatma Cömert, yaşadıklarını KHK Tv’ye anlattı. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Cömert, yaşadıklarını ‘trajikomik’ olarak nitelendiriyor. Cömert, “Düşünebiliyor musunuz ben örgüt üyeliği ile suçlanıyorum. Basit bir şey değil. Ben miyim terörist. Ben ellerimi ayaklarımı oynatamıyorum. Annemim yardımı olmadan çoraplarımı dahi giyemiyorum. Ellerimi kullanamıyorum. Kalem tutmakta, yazı yazmakta zorlanıyorum. Ben nasıl terör örgütü üyesi olabilirim. Komik yani çok trajikomik bir olay ” ifadelerini kullanıyor.

POLİS, SAVCI, HAKİM HEPSİ ŞAŞIRDI ANCAK YİNE DE CEZA VERDİLER

Polislerin kendisini göz altına almaya geldiklerinde çok şaşırdığını söyleyen Fatma Cömert, “Tabi beni yatakta görünce çok şaşırdılar. Engelli raporumu gösterdim. Savcı. benim yanıma gelip ifademi aldı. Savcı da çok şaşırdı. Bir yanlışlık olmalı dedi. Mahkemeye çıktım tekerlekli sandalye ile hakim sen bir daha gelme dedi” şeklinde konuştu. Hakimin mahkeme kendisini görünce çok duygulandığını söyleyen Cömert, “Tüm bu yaşananlara rağmen geçtiğimiz günlerde karar mahkemesinde silahlı terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza verdiler. Ben şimdi bu halimle hapse mi gireceğim?” diye soruyor.

ÇORABIMI ANNEM GİYDİRİYOR

Engelli olarak yaşamını nasıl sürdürdüğünü duygulanarak anlatan Fatma Cömert, şöyle konuştu: “Sabah kalktığımda kültür fizik hareketlerini yapıyorum. Ailemle kahvaltımı yaparım. Abim, bazı zamanlar tekerlekli sandalye ile beni hava almak için dışarı çıkarır. Annem üstümü başımı giydirir. Zamanımın büyük çoğunluğu ise evde geçer. Kitaplar okurum. En sevdiğim yazar Sinan Yağmur. Bunun dışında kişisel gelişim kitapları okumayı çok severim.”

TERÖRLE SUÇLANMAK ÇOK AĞIRIMA GİTTİ

Ailesini çok sevdiğini özellikle kendisini her konuda teşvik eden abisine ise ayrı bir sevgi ve minnettarlık duyduğunu ifade eden Fatma Cömert, “Tedavimi devam ettirmeyi ve okumayı ve bir işe girmeyi çok istiyorum” diyor. Kendi durumundaki birinin terör örgütü üyeliğinden suçlanmasının çok zoruna gittiğini kaydeden Cömert, üst mahkeme tarafından kararının bozulmasını beklediğini söyledi.

Yüzde 96 engelli Fatma Cömert’e 6 yıl 3 ay hapis cezası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder