5 Aralık 2020 Cumartesi

Perinçek: İktidarın rotasını biz çiziyoruz

Vatan Partisi Genel Bakanı Doğu Perinçek, partisinin AKP iktidarıyla olan işbirliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 140journos belgeselinde konuşan Perinçek, “İktidarı desteklemiyoruz, aynı gemideyiz. Onlar gemiyi yönetiyor, biz rota çiziyoruz” dedi.

BOLD – Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 140journos ekibinin hazırladığı Kısmen İktidar adlı belgeselde konuştu.

AKP’nin de Vatan Partisi’nin bulunduğu “milli kuvvetler”in tarafına geçtiğini savunan Perinçek, “Şu anda Türkiye’de diyelim Vatan Partisi’nden sonra en milli olan AK Parti ile MHP” dedi.

ATATÜRK’ÜN BİZE OLUMSUZ ETKİSİ OLDU

Atatürk’ün Kürt sorunundaki tavrının kendilerine “olumsuz etkisi” olduğunu belirten Doğu Perinçek, “Biraz Atatürk’ün de bizde orada olumsuz etkisi oldu. Onlara, Kürtlere özerklik, o da istiklal savaşında İngilizlerin Kürtlere özerklik veriyor, Sevr anlaşması filan var. Atatürk de dedi ki ‘Ben de sana özerklik veriyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Asya’ya yöneldiğini savunan Perinçek, “Atlantik’ten kopuyor Türkiye, Asya’ya yerleşiyor. Bitti. Bu adam savaşıyor. Şu anda Tayyip Erdoğan, Amerika’yla kelle koltukta savaşıyor. 75 yıllık Türkiye sürecine baktığım zaman şu anki Türk devleti, bu 75 yıl içinde en iyi konumda. Stratejik olarak da Asya’ya yönelişi koyuyor, Çin’e yöneliyor. Kritik konularda Rusya ile Çin karşı karşıya gelmemeye dikkat ediyor” dedi.

BİZ ÜSTTE OLURSAK DEMİRTAŞ HAPİSTE KALIR

Türkiye’nin Rusya’nın imparatorluk siyasetini desteklemesi ve Akdeniz’e gelmesi gerektiğini kaydeden Perinçek, “Bizim Türkiye olarak Rusya’nın imparatorluk siyasetini desteklememiz lazım” açıklaması yaptı. Perinçek, belgeselde HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili olarak da “Ya Doğu Perinçek hapiste olur Türkiye’de ya da Selahattin Demirtaş. Onlar üstte kalırsa biz hapse düşeriz, biz üstte kalırsak onlar hapse düşer” şeklinde konuştu.

"Aynı zamanda o gemide bir kaptanlık sorunu da olabilir. Kim bu gemiyi en iyi yönetir? Kim bu gemiyi kayalara çarpmadan hedefe doğru götürür? Şu anda o geminin kaptanı AK Parti. Vatan Partisi de o geminin rotasını çizen konumda şu an..."

İKTİDARIN ROTASINI ÇİZİYORUZ

Partisinin Erdoğan’ı desteklemediğini ancak rotasını çizdiklerini söyleyen Perinçek, şunları kaydetti: “Sonuç itibariyle Tayyip Erdoğan’ı desteklemiyoruz, Tayyip Erdoğan bizi destekliyor. Dolayısıyla Vatan Partisi’yle Ak Parti aynı gemide, aynı cephede, Türkiye ittifakı içinde, Türkiye cephesinde. Orda MHP de var. Aynı zamanda o gemide bir kaptanlık sorunu da olabilir. Yani kim bu gemiyi en iyi yönetir? Kim bu gemiyi kayalara çarpmadan hedefimize doğru götürür? Şu anda o geminin kaptanı Ak Parti. Tabi Vatan Partisi de o geminin rotasını çizen konumunda şu an. ‘Yeniden Asya Girişimi’ bizim partimizin programı. Hem de 25-30 yıldır bunu savunuyoruz. Şimdi biz burada Tayyip Erdoğan bu programı savunuyor diye karşı tarafa geçecek değiliz. Biz kuyrukçu değiliz, bir Türkiye’yi yöneteceğiz. Destek kelimesini kabul etmiyoruz, biz onlarla aynı cephedeyiz.”

"Bu adam savaşıyor. Şu anda Tayyip Erdoğan. Amerika'yla kelle koltukta savaşıyor"

YARGI ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Yargının altın çağını yaşadığını öne süren Perinçek, “Teröre karşı mücadele açısında yargı altın çağında. Deniz Gezmişler idam edilmiyor, Mümtaz Soysaller hapse atılmıyor, Doğu Perinçekler hapse atılmıyor, İlker Başbuğlar hapse atılmıyor. Kim hapse atılıyor? Fetöcüler, PKK…” ifadelerini kullandı.

DENİZ GEZMİŞ’İN KULAĞINI ÇEKTİM

70’li yıllarda Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’la anılarından da bahseden Perinçek, “Genç çocuklar dolduruşa geldi. Denizler, Mahirler falan dolduruşa geldi. ‘Silahlı mücadeleyi hemen başlatacağız’ falan. Hem teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz’den, Mahir’den falan büyüğüm. Hepsinin kulağını çektim yani…” dedi.

Adalet Bakanı Gül, hukuksuz kararları sahiplenmedi: Tek bir yargı mensubuna talimat vermedim

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder