5 Aralık 2020 Cumartesi

Bilkent Üniversitesi’nden öğrencilerin ortalamalarını düşürecek karar

Bilkent Üniversitesi, koronavirüs vakalarındaki artış sonrası sınavları iptal etti. Alınan senato kararı ile okuldaki tüm öğrencilere, 4’lü puan sisteminde 2 puana karşılık gelen C notu verilecek. Öğrenciler not ortalamalarını düşürecek uygulamaya tepki gösterdi.

BOLD – Bilkent Üniversitesi’nin 2 Aralık’ta aldığı senato kararına öğrenciler tepki gösterdi. Not ortalamalarının düşeceğini belirten öğrenciler, bu durumun birçok mağduriyete neden olacağını söyledi.

YÜZYÜZE SINAV VAKALAR ARTINCA DURDURULDU

Pandemi koşullarında yüz yüze sınav yapmayı sürdüren üniversite yönetimi, okuldaki günlük vaka sayısı artınca bu isteğinden vazgeçse de tartışma oluşturan yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Senato Kararı ile okuldaki tüm öğrencilere, 4’lü puan sisteminde 2 puana karşılık gelen C notu verileceği bildirildi. Pandemi nedeniyle yüz yüze yapılamayan derslerin, yeni dönemde gerçekleştirileceği de belirtildi.

NOTLARI DÜŞEN ÖĞRENCİLERİN BURSLARI KESİLECEK

Öğrenciler, “İki dönemin derslerine aynı anda çalışıp aynı anda sınavına gireceğiz. Mezuniyet durumunda olup da sırf bu sebepten staj ayarlayamayacak, iş bulamayacak, yüksek lisans başvurusu kabul edilmeyecek hatta bu uygulama sonucu not ortalaması düştüğünden üniversite dışından aldıkları bursları kesilecek arkadaşlarımız var” diye karara tepki gösterdi.

Burdur Cezaevinde vaka sayısı arttı: “Babam, abim, eşim hepsi pozitif”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder