2 Aralık 2020 Çarşamba

CHP 76,5 milyon Kovid-19 aşısına kaynak buldu: Örtülü ödenek yüzde 80 azaltılsın

Kovid-19 aşısı alımı için tartışmalar sürerken CHP’den dikkat çeken bir teklif geldi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kullandığı örtülü ödeneğin yüzde 80 azaltılarak, buradan artırılacak parayla aşı alınması için yasa teklifi verdi.

BOLD – CHP, 76 milyon 500 bin doz Kovid-19 aşısı için kaynak buldu. Meclise yasa teklifi veren CHP’li Ali Haydar Hakverdi, örtülü ödeneğin yüzde 80 azaltılmasını ve buradan kalacak para ile Kovid-19 aşısı alınmasını önerdi.

‘ÖRTÜLÜ ÖDENEKLE AŞI ALINSIN’ TEKLİFİ

Hakverdi yasa teklifinde rakamları tek tek açıklayarak 76 buçuk milyon vatandaşa yetecek aşı alınabileceğini belirtti. 2021 yılında örtülü ödeneğin 6,6 milyar liraya varacağını belirten CHP’li Hakverdi, “Bu rakam 5 bakanlığın ve birçok kurumun bütçesinden büyük. Bu para ile geçtiğimiz günlerde fiyatı ortalama 11 dolar olarak açıklanan Covid-19 aşısından 76 milyon 500 bin doz alınabilir” dedi.

Hakverdi teklifinin gerekçesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın bütçesinin yeterli olmadığı yönündeki açıklamasını hatırlattı. Diğer yandan Hakverdi harcamaların salgınla mücadele ve ekonomik krize dair harcamalarda kullanılmasının amaçlandığı belirtti.

HAKVERDİ’DEN ÖRTÜLÜ ÖDENEK ELEŞTİRİSİ

Son 4 yılda kullanılan örtülü ödenek toplamının 8 milyar 853 milyon 827 bin TL olduğunu aktaran Hakverdi, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin “tek partinin siyasi amacı doğrultusunda kullanıldığını” vurguladı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder