2 Aralık 2020 Çarşamba

Tabip odası acı gerçeği açıkladı: Sedye de kalmadı

Türkiye’nin dört bir yanı gibi Adana’da da salgın giderek artıyor. Adana Tabip Odasının verdiği bilgiye göre kentte günlük vaka sayısı iki bini geçerken, hastanelerde boş sedye dahi bulunamıyor. Morglar önünde kuyruklar oluşması dikkat çekti.

BOLD – Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, koronavirüsle ilgili kentte durumun kritik olduğuna dikkat çekerek, hastanelerde boş sedye dahi bulunamadığını söyledi. Menteş, bir an önce en az 14 gün tam kapanmanın zorunlu olduğunu kaydetti.

MORGLAR ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURULUYOR

Adana’da günlük hasta sayısının iki bin civarında olduğunu açıklayan Menteş, Kovid-19 kaynaklı vefat sayılarının da hızla artığını ve morglar önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi. Adana İl Hıfzıssıhha Kurulu ve İl Pandemi Kurulu’nun işletilmediğini belirten Menteş, “Pandemiye ayrılan bütün yataklar ve yoğun bakım servisleri dolu. Hatta öyle bir noktaya geldik ki Kozan’da, Ceyhan’da boş yatak bulduğumuzdan oraya hasta sevk ediyoruz. Acil serviste sedye bulan hastalar kendini şanslı hissediyorlar. Çünkü boş sedye dahi kalmadı” dedi.

AMELİYATLAR DA YAPILAMIYOR

BirGün’den Yakup Durmuş’a konuşan Menteş, ameliyathanelerin bile yoğun bakım ünitesine dönüştürüldüğünü aktararak, “Bu nedenle ameliyat da yapılamıyor. Sadece ciddi trafik kazası ve bıçaklanma gibi yaralanmalar ameliyata alınabilmekte” dedi. Menteş, hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması adına kapatılan hastanelerin de bizzat açılması gerektiğini söyledi. Acil servislerde PCR testi nedeniyle yoğunluk yaşandığını aktaran Menteş, bunu engellemek için süprüntünün kentin belli noktalarında kurulan merkezlerde alınmasını ve hastanelerin meşgul edilmemesini önerdiklerini kaydetti.

 

Gasp ettikleri Naksan’ın plastik fabrikasını yok pahasına satıyorlar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder