1 Aralık 2020 Salı

CHP asgari ücret önerisini 3 bin 100 TL’ye çıkardı

Gelecek yıl uygulanacak asgari ücret bu ay belirlenecek. Asgari ücretin belirlenmesi öncesi partilerden ücret önerileri geliyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in net 3 bin TL’lik asgari ücret önerisini CHP 3 bin 100 TL’ye çıkardı.

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba asgari ücretin döviz kuru karşısında büyük değer kaybettiğine dikkat çekerek 2021 yılı için 3 bin 100 TL olarak belirlenmesi gerektiğine işaret etti.

TÜRKİYE AVRUPA’DA SONDAN İKİNCİ SIRAYA GERİLEDİ

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre bu hafta başlayacak olan 2021 yılı için asgari ücret görüşmeleri öncesinde CHP’li Ağbaba, MYK’ye bilgi notu sundu. Bilgi notuna göre ocak ayından bu yana döviz kurlarında yaşanan yüksek artış, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında asgari ücret sıralamasında Arnavutluk’un önünde sondan 2. sıraya kadar gerilemesine neden oldu.

KURDAKİ ARTIŞ KADAR ASGARİ ÜCRET ARTIRILMALI

Ağbaba’nın hesaplamalarına göre 2019’da 348 euro olan asgari ücret, 2020 yılında 229 euroya kadar geriledi. Bilgi notunda 2 bin 324 TL net asgari ücrete en az dolar kurundaki artış kadar yüzde 32.77 oranında zam yapılması gerektiğine vurgu yapan Ağbaba, miktarın en az 3 bin 100 TL olması gerektiğinin altını çizdi.

Burdur E Tipi Cezaevinde 22 koronavirüs vakası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder