2 Aralık 2020 Çarşamba

Sağlık sistemi zorda: Kovid-19’lu engelli sağlıkçıya bile izin verilmiyor

Koronavirüs salgını artarken sağlık çalışanı sayısı ise yetersiz. Kovid-19’a yakalanan birçok sağlıkçının çalıştırıldığı iddiaları ise giderek artıyor. Son olarak virüse yakalanan engelli sağlıkçı Kadri Ökmen’e idari izin bile verilmediği ortaya çıktı.

BOLD – Koronavirüs (Kovid-19) riski altındaki engelli ve kronik hastalığı olan sağlık çalışanlarına ücretsiz izin dahi verilmiyor. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde zor şartlarda çalışan engelli sağlık emekçilerinden biri olan laboratuvar teknisyeni Kadri Ökmen’in idari izin talebi reddedildi.

TEDAVİSİ BİR AYDIR SÜRÜYOR

Yüzde 96 engelli olan Ökmen, 5 Kasım’da koronavirüse yakalandı. 7 gün boyunca normal serviste tedavi gören Ökmen, sağlık durumunun kötüye gitmesi sonrası yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Yoğun bakım ünitesinde 15 gün tedavi gören Ökmen’in tedavisi normal serviste devam ediyor.

YETERSİZ EKİPMANLARLA ÇALIŞTIRILIYORUZ

Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’a konuşan Ökmen, salgından önce de engelli sağlık emekçilerinin zorlandığını ifade ederek, salgınla birlikte bu zorluğun daha da arttığına dikkat çekti. Salgınla birlikte engelli sağlık emekçilerinin işlerinin daha zorlaştığını aktaran Ökmen, yetersiz koruma ekipmanlarıyla çalışmak zorunda kaldıkları için sağlık emekçilerinin virüse yakalandığını belirtti. Ökmen, engelli sağlık emekçilerine yönelik izin, ücretsiz izin hakkının engellenmesinin de kendilerini zorladığını kaydetti.

ÜCRETSİZ İZİN TALEPLERİ DE KABUL EDİLMİYOR

Engelli sağlık emekçilerinin izinli sayılmasının sağlık sistemini etkilemeyeceğini vurgulayan Ökmen, “Bazı arkadaşlarımızın maddi durumu daha iyi ve ücretsiz izinli sayılma talebinde bulundular ama bu talepleri dahi kabul edilmedi” diye konuştu. Engellilere idari izin verilmesi gerektiğini belirten Ökmen, “Eğer izin verilmiyorsa bizi çalıştırıyorsanız çevresel düzenlemelerin yapılması, engelliler için özel tedbirlerin alınması gerekir” dedi.

Hastalar sıra beklerken can veriyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder