3 Aralık 2020 Perşembe

Fahrettin Altun’un evine giren maaş 4’ten 5’e çıktı

Evine dört maaş girmesinin ortaya çıkmasının ardından uzun süre gündemden düşmeyen Fahrettin Altun ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. CHP’li Özgür Özel, Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiğini savundu.

BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağlamasına tepki gösterdi. Özel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiğini söyledi.

EZİLMEYEN TEK VATANDAŞ FAHRETTİN ALTUN

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duruma tepki gösteren Özel, “Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun!” dedi.

ORTAYA ÇIKAN HUZUR HAKKI TEPKİ ÇEKTİ

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara sadece 1178 TL destek verilebildiği günlerde, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağladığı ortaya çıkmıştı. ‘Huzur hakkı’ yanında, makam aracı, sosyal haklar ve gelir vergisinin kurum tarafından ödenmesinin de yer aldığı kaydedilmişti.

Tutuklu gazeteci yazar Zafer Özcan: Açıkçası hiç bu kadar verimli bir dönem geçirmemiştim

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder