5 Aralık 2020 Cumartesi

Çin için yola çıkan ‘ilk ihracat treni’ Maltepe’den geri döndü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından törenle Çin’e uğurlanan ilk ihracat treni Maltepe’den Halkalı Garı’na geri döndü. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Bakan Karaismailoğlu’nu şov yapmakla suçladı. 

BOLD – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle İstanbul’dan Çin’e uğurlanan ilk ihracat treni, Maltepe istasyonundan Halkalı Garı’na geri çekildi. Bakanlığın gizlediği gelişmeyi kamuoyuna Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) duyurdu.

“ÇİN’E GÖNDERİYORUZ” DİYE TÖREN YAPTIRILDI

BTS’den yapılan açıklamada, Çerkezköy’deki BSH firmasından, vagonlara buzdolabı yüklü konteynerler yüklenerek oluşturulan trenin Kazlıçeşme istasyonuna getirildiği belirtilerek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, ‘Çin’e tren gönderiyoruz’ diye tören yaptırılmış, tren Marmaray’dan geçirilmiş, Maltepe istasyonunda tren üstüne asılı pankartlar sökülmüş ve tren, geri Halkalı Gar’a getirilmiştir” denildi.

İSTANBUL TRAFİĞİNİ AKSATTI

İnsanların bir an önce evlerine yetişme telaşını yaşadığı anlarda “şov” yapma uğruna trafiğin aksatıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Pandemi döneminde yolcu birikmesine, sosyal mesafenin ortadan kalmasına, hastalığın yayılma oranının artmasına ve yolcu memnuniyetsizliğine yol açmıştır” denildi.

BAKAN GÖREVE ÇAĞRILDI

Yapılanlarır Türkiye’yi uluslararası kamuoyu nezdinde zor durumda bıraktığı belirtilen açıklamada, “Ülkemizin itibarını sarsan, ‘yapılmayan bir taşıma’ nedeni ile kurumu zarara uğratan, yolcu taşımacılığında aksamaya neden olan, pandemi koşullarında halkın sağlığını tehlikeye atan TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yöneticileri hakkında gerekli değerlendirme yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz” denildi.

 

Perinçek: İktidarın rotasını biz çiziyoruz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder