4 Aralık 2020 Cuma

Aşıda zorunluluk yok ama Fahrettin Koca halk ikna edilecek

Koronavirüs aşısı 11 Aralık’tan itibaren sağlık çalışanlarından başlamak üzere uygulanacak. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs aşısının zorunlu olmayacağını, ancak halkı aşı olmaları konusunda ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.

BOLD – Türkiye’de aşı sürecin nasıl işleyeceği netleşmeye başladı. 11 Aralık’tan itibaren sağlık çalışanlarından başlamak üzere uygulanmaya başlanacak aşı konusunda zorunluluk bulunmayacak.

BAKAN KOCA’DAN “ÇİN AŞISI GÜVENLİ” AÇIKLAMASI

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Konuya “Çin aşısı, Alman aşısı, İngiliz aşısı, Amerikan aşısı” diye bakılmaması gerektiğini savunan Koca, önemli olanın ‘üretim yöntemi’ olduğunu ifade etti. Koca “Çünkü aşının yöntemi, aşının güvenilir olup olmadığını birinci dereceden etkiler” dedi.
“İki yöntem var. Birincisi inaktif virüs aşıları, ikincisi mRNA yöntemiyle üretilen aşılar” diyen Koca, ‘inaktif yöntemle üretilen aşıların daha güvenli olduğunu’ savundu. Koca, Çin aşısının da inaktif yöntemle üretildiğini söyledi.

ÇİN’DEN 50 MİLYON DOZ ALINACAK

Çin’le 50 milyon doz için anlaşma yapıldığını belirten Koca, bu aşının ‘Faz 3’ aşamasına en erken geçen aşı olduğunu aktardı. Aşının zorunlu olup olmayacağını Bilim Kurulu’nda ele aldıklarını dile getiren Koca, “Vardığımız sonuç şu oldu: Mecburiyet olmasın ama vatandaşımızı ikna edelim. Hangi aşıların hangi yöntemle üretildiğini, hangi yöntemin daha iyi bir yöntem olduğunu vatandaşımıza anlatacağız. Aşının menşeine değil de yöntemine odaklanılması gerektiğini anlatacağız” dedi.

Fahrettin Altun’un evine giren maaş 4’ten 5’e çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder