1 Aralık 2020 Salı

Asker kurşunuyla 16 yaşında ölüme valilikten açıklama: Havaya ateş açıldı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde 16 yaşındaki Özcan Erbaş’ın asker kurşunuyla öldürülmesine ilişkin valilikten açıklama geldi. Hakkari Valiliği hayatını kaybeden Özcan Erbaş için “kaçakçı” derken, askerlerin havaya ateş açtığını savundu.

BOLD – 16 yaşındaki Özcan Erbaş’ın askerler tarafından öldürülmesine ilişkin Hakkari Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada askerlerin hedef alarak değil havaya ateş açtığı ileri sürüldü.

PİKNİKTE ASKER KURŞUNUYLA ÖLÜM İDDİASI

İddiaya göre Hakkari’nin Derecik ilçesinde 3 kişi, 30 kasım günü Yeşilova’dan eski köyleri olan Anadağ’a palamut toplamak ve piknik yapmak için gitti. Saat 15:00 sarılarında 3 kişinin üzerine asker tarafından ateş açıldı. Bu esnada 16 yaşındaki Özcan Erbaş, askerlerin açtığı ateş sebebiyle öldü.

HAKKARİ VALİLİĞİ: HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Olay hakkında açıklama yapan Hakkari Valiliği, 3 kişilik grubun kaçakçı olduğunu ve havaya ateş açıldığını ileri sürerek “30.11.2020 günü saat 14:30 sularında Derecik İlçesi Yeşilova Mahallesi sınır hattı askeri yasak bölgesindeki mücavir alanda yurt dışından yurt içine kaçakçılık maksadıyla girmeye çalışan şüpheli şahıslara karşı görevli Hudut Birliğimiz tarafından sözlü olarak yapılan ikazlara cevap vermemesi üzerine havaya yapılan uyarı atışı sonucunda bir vatandaşımız yaralanmış olup; Derecik Sahra Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma devam etmektedir.” denildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder