28 Aralık 2018 Cuma

21 aydır tutuklu hemşireye 11, muhasebeciye 6 yıl hapis cezası

Kayseri’de, Gülen cemaati soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan muhasebeci Ensar T. (35), 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanık muhasebeci Ensar T. suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi. Tanık Ayfer Y.’nin dinlendiği duruşmada savunma yapan Ensar T., “Tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Evimizde hiç toplantı yapılmıyordu. Para da toplamadım. Tanık, çarşafla para topladığımı iddia ediyor. Böyle bir şey asla olmadı. Bu iddia unutulacak bir iddia değil. Suçsuzum” diye konuştu.

Duruşma savcısı, sanık Ensar T.’nin, kapatılan Bank Asya’daki hesap hareketlerini, cemaatin Kayseri’deki üst düzey isimlerinden olduğu iddia edilen Mehmet F.’nin yanında çalıştığını, toplantılara katıldığını ve tanık Ayfer Y.’nin iddialarını gerekçe göstererek, ‘örgüt üyeliği’nden cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu sanık Ensar T.’yi ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. İstinaf ile Yargıtay süreci göz önüne alınarak, Ensar T.’nin tutuksuzluk halinin devamına karar verildi.

Manisa’da ise tutuklu yargılanan hemşire Yücel Yıldırım (32), ‘ByLock’ kullandığı ve mahrem imam olduğu gerekçesiyle 8 yıl 9 ay, kamuyu zarar uğratmak suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, Mahkeme Başkanı’nın ÖSYM sorularının sızdırılmasıyla ilgili sorusuna “Kopya çekecek yükseklikte bir puan almadım” diye yanıt verdi.

Manisa Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Yücel Yıldırım, 21 ay önce gözaltına alınıp, tutuklandı. Yıldırım hakkında örgüt üyesi olmak ve kamu kurum ile kuruluşlarını zarara uğratmak suçundan Manisa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın bugün görülen 3’üncü karar duruşmasına tutuklu sanık Yücel Yıldırım ve avukatı katıldı.

Avukatı  müvekkilinin üzerine atılı olan suçları işlemediğini, ‘ByLock’ kullanıcısı olmadığını ve kendisinin tuşlu telefon kullandığını söyledi.

‘KOPYA ÇEKECEK YÜKSEKLİKTE PUAN ALMADIM’

Yıldırım, “2004 yılından bu yana Manisa’da yaşıyorum. Kopya çekildiği iddia edilen sınavda 1700 kişiye işlem yapılmış. Ben o sınavdan 86 puan aldım. İşlem görenlerin tamamı 95 üstü puan alan kişilerdi. Kopya çekecek yükseklikte bir puan almadım. Bize soruları verdikleri iddia edilen kişileri tanımıyorum. Hiçbir şekilde sohbetlere katılmadım. Tuşlu telefon kullanıcısıydım. ByLock kullanmadım. 2 çocuğum ve rahatsızlığı bulunan babam var. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti, sanık Yücel Yıldırım’a, ‘ByLock’ kullanıcısı olmak ve mahrem imamlık suçlarından 8 yıl 9 ay, kamuyu zarara uğratmak suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder