28 Aralık 2018 Cuma

Erdoğan işareti verdi, Fatih Portakal hakkında da soruşturma açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüden talimat veriyor, savcılar gereğini yapıyor. Fatih Portakal’ın 10 Aralık 2018 tarihinde FOX TV ana haber bülteninde ‘Sarı yelekliler’ eylemiyle ilgili sarf ettiği sözler hakkında soruşturma başlatıldı.

ÖNCE CEZA SONRA SORUŞTURMA

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında program CD’sinin Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) istendiği, farklı illerden gönderilen 16 şikâyet dilekçelerinin de bu soruşturma dosyası ile birleştirildiği öğrenildi.

Daha önce de RTÜK, Portakal’ın sözleri nedeniyle Fox TV’ye 1 milyon TL’ye yakın ceza kesmiş ve ana haberin 3 gün yayınlanmamasına karar vermişti.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Fox TV spikeri Fatih Portakal canlı yayında Fransa’daki Sarı Yelekliler eylemine dikkat çekerek, “Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da farketmiyor açıkçası.” demişti.

ERDOĞAN: BU MİLLET PATLATIR ENSENİ

Portakal’ın bu sözlerinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) yakın dernekler suç duyurusunda bulunmuştu. Sosyal medyada tehditlere maruz kalan Portakal, “Canıma bir şey gelmesinden korkuyorum.” çıkışı yaptı.

Portakal’ın bu sözleri ile “halkı sokağa çağırdığını” savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.” ifadelerini kullandı.

“BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER”

Erdoğan başka bir konuşmasında da Fatih Portakal için çok sert ifadeler kullanmıştı.

Erdoğan, “Bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor ahlaksıza bak. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında, 15 Temmuz’da zaten herkes dersini aldı. Bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler.” demişti.

Erdoğan’ın “sanatçı müsveddeleri” diye hakaret ettiği sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen önce gözaltına alınmış, akabinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Keşke memlekette daha çok Portakal yetişse

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder