28 Aralık 2018 Cuma

Reuters: YPG, Suriye hükümeti güçlerini Menbiç’e davet etti

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde bulunan askerlerini çekme kararının ardından, YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolünde bulunan Menbç kenti çevresinde askeri tansiyon yükselirken bugün önemli bir gelişme daha yaşandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, YPG, kendilerinin Menbiç’ten çekileceğini duyurarak, birliklerinin boşaltacağı yerlerde kontrolü sağlaması için Şam yönetimine bağlı orduyu bölgeye davet etti.

YPG’den yapılan açıklamada “Suriye hükümetini çekildiğimiz bölgelerde, özellikle Menbiç’te, Türkiye’nin saldırılarından koruması için kontrolü sağlamaya davet ediyoruz” denildi.

Fırat’ın doğusundaki bölgelere ve Menbiç’e kimin gireceği konusu bir süredir tartışılıyor. ABD’nin kararının öncesinde bu bölgelere operasyon yapacağını açıklayan Türkiye birkaç gündür Menbiç çevresindeki askeri hareketliliği artırmış, ilçeye bağlı Arimah kasabasında ise Suriye ordusu kontrolü sağlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da “ABD’lilerin terk ettiği toprakların kontrolünün kime bırakılacağı sorusu doğuyor. Uluslararası hukuku ve Suriye ile Suriye halkının geçtiği süreci göz önünde bulundurduğumuzda, bu Suriye hükümeti olmalı” demişti.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder