28 Aralık 2018 Cuma

CHP 6, İyi Parti 8 ilde aday çıkarmayacak

CHP ile İyi Parti arasında devam eden işbirliği görüşmelerinde 14 ilde daha anlaşmaya varıldı. 8 ilde CHP, 6 ilde ise İyi parti adayları desteklenecek. Bir ile ilişkin görüşmeler ise devam ediyor. AKP-MHP kanadında ise MHP’ye bırakılan 3 ilde AKP teşkilatlarının isyanı söz konusu.

14 İLDE DAHA ANLAŞMAYA VARILDI

21 büyükşehirde işbirliği için el sıkışan CHP ve İyi Parti 14 ilde daha anlaşma sağladı. Habertürk’ün haberine göre CHP’nin yönetimdeki Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta, İyi Parti aday çıkarmayacak. Buna karşılık CHP de Afyonkarahisar, Düzce, Elazığ, Isparta, Nevşehir ve Osmaniye’de İyi Parti adayını destekleyecek.

ERZURUM İŞBİRLİĞİ DIŞINDA

Görüşmeler kapsamında karar verilmesi beklenen iller arasında Erzurum ve Kahramanmaraş da bulunuyor. İyi Parti’nin adayını açıkladığı Erzurum’da, CHP’nin aday çıkaracağı ve bu kentin, Mersin gibi işbirliğinin dışında bırakılabileceği konuşuluyor. Kahramanmaraş’ın ise, işbirliğine dahil edilebileceği belirtiliyor.

İLÇELERDE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

İllerde anlaşmaya yakın olan iki partiyi zorlayan konu ise ilçelerin kime bırakılacağı. Edinilen bilgilere göre, CHP, Ankara’da Haymana, Şereflikoçhisar, Evren, Akyurt, Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Pursaklar, Beypazarı ve Nallıhan’ı; İzmir’de ise Kiraz, Torbalı ve Tire’yi İyi Parti’ye bırakmayı önerdi.

İYİ PARTİ ETİMESGUT’U İSTİYOR

Ancak bu öneriyi İyi Parti yeterli görmedi. Etimesgut başta olmak üzere bazı başka ilçeler de talep edildi. O nedenle Ankara, İstanbul ve İzmir’in ilçelerine yönelik görüşmeler sona bırakıldı. Sürecin Ocak ayının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

3 İL AKP TEŞKİLATI KAZAN KALDIRDI

Öte yandan MHP’ye bırakılan Adana, Mersin ve Manisa’da, AKP teşkilatları rahatsızlıklarını genel merkeze iletti. Cumhur İttifakı’nda ‘en büyük çatlak’ Manisa’da yaşanıyor. Devlet Bahçeli’nin, “Manisa’da aday göstereceklerini” belirtmesine rağmen “bu adayın Cumhur İttifakı adayı” olup olmayacağı netleşmedi. AKP Manisa İl Teşkilatı’nın MHP adayını kabul etmediği, MHP adayı ile Cumhur İttifakı’nın kazanamayacağını belirttiği öne sürülüyor. Teşkilatın 5 milletvekilli çıkardığı Manisa’da 1 milletvekili çıkaran MHP’yi desteklemesinin ‘mümkün olmayacağını’ parti üst yöneticilerine bildirdiği belirtiliyor.

VEKİL SAYISI TARTIŞMASI

Milletvekili sayılarının Adana ve Mersin il teşkilatlarınca da gündeme getirildiği iddia ediliyor. Mersin’de 4 milletvekili çıkaran AKP teşkilatı, 2 vekil çıkaran MHP konusunda genel merkez ile ters düştü. Aynı durum 5 milletvekili çıkaran AKP Adana teşkilatının da gündeminde. Genel merkezin ise 3 ilde teşkilatlarını ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder