27 Aralık 2018 Perşembe

Eygi: Ben tanınmayan bir genç, Gülen 16 yaşında öğrenciydi

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, kendisi ve Fethullah Gülen için, “1959’da Özel Harp Dairesi içinde görevlendirilmişti” açıklaması yapan Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’e “Sen yalancısın, sen müfterisin, sen ahlaksızsın” ifadeleriyle tepki gösterdi.

‘Dönme’ başlıklı 27 Aralık tarihli yazısında Eygi, istihbarat çalışanı olduğunu ispatlaması çağrısında bulunduğu Pekin’e, “İspat edersen ben şerefsizliği, namussuzluğu, haysiyetsizliği kabul edeceğim, sana iki taşınmazımı, bir dairemi, bir bağ evimi hibe edeceğim, kalemimi kıracağım ve yazı hayatından çekileceğim. İspat edemezsen sen haysiyetsiz, şerefsiz, namussuz, alçak olacaksın. Haydi iddialarını ispat et. Edemezsin, çünkü yalandır, iftiradır, düzmecedir” dedi.

Eygi, Pekin’in iddia ettiği tarihte silik, küçük, tanınmayan 26 yaşında genç bir memur olduğunu, birlikte adını zikrettiği Fetullah Gülen’in ise, 16 yaşında bir molla öğrenci olduğunu söyledi.

Eygi, yazısını şu satırlarla sürdürdü:

“Benimle birlikte zikr ettiğin FG ise 16 yaşında bir molla öğrenci. Acemi yalancı!.. Seni mahkemeye vereceğim. Mahkeme Genelkurmaya soracak ve yalanın iftiran ortaya çıkacak. Mahkeme bir şey değil, sana beddua edeceğim. Yalancısın, müfterisin, saldırgansın… İnşaallah belanı bulacaksın.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder