29 Aralık 2018 Cumartesi

Kenan Evren daima… “Sakıncalı” etiketi 38 yıl sonra döndü

Duruşma arasında hakimi gözaltına almadan sonra yeni aşama: Akademisyen ders anlattığı sırada işten çıkartılıp kovuldu. Gerekçe 12 Eylül’den: “sakıncalı”

BOLD

Trabzon’daki Avrasya Üniversitesi’nde iktisat dersleri veren Murat Büyükyılmaz, ders anlattığı sırada YÖK’ten bir e-posta aldı. Ders arasında postayı okuyan Büyükyılmaz, işten kovulduğunu öğrendi.

Büyükyılmaz: YÖKSİS üzerinden gönderilen e postada tek cümle olduğunu söyledi: “Avrasya Üniversitesi tarafından sistemimizden çıkarıldınız”

“Sakıncalı” akademisyen Murat Büyükyılmaz

BİRİNCİLİKLE KAZANMIŞTI

Avrasya Üniversitesi’ne iş alımı için yapılan sınavı birincilikle kazanan Büyükyılmaz, üç ay süren güvenlik soruşturmasından geçmiş ve üniversiteyle 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.

SAKINCALI PERSONEL

Büyükyılmaz rektörlükten kendisine söylenen gerekçeyi ise şöyle Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’e şöyle açıkladı: “Bana rektör yardımcısı imzalı bir kağıt verdiler. Kağıtta, ‘Özlük dosyanızda yapılan inceleme sonucunda kurumumuzda çalışmanız sakıncalı görüldüğünden 22 Ekim tarihi itibariyle görevinize son verilmiştir’ yazıyordu. Kağıdı aldım ve bir daha da okula dönmedim.”

Büyükyılmaz, ‘sakıncalı’ şeklindeki fişlemelerle Türkiye’de akademik alanda çalışmasının önünün tıkandığını söyledi.

DURUŞMA ARASI GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Bünyamin Karakaş da duruşma arasında gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı.

SAKINCALI KELİMESİ 12 EYLÜL’DEN BİR HORTLAK

Sakıncalı kelimesi akademisyenler için 12 Eylül’de işsiz bırakılmanın adıydı. Pek çok akademisyen için düşülen ‘sakıncalı’ ibaresiyle işten çıkartılma kararı verilmişti. Bu ifade yaklaşık 40 yıl sonra geri döndü.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder