28 Aralık 2018 Cuma

Esad Ordusu 7 yıl sonra Menbiç’e bayrağı çekti

YPG’nin çekildiği bölgeler için Şam yönetimine yaptığı davet karşılık buldu. Suriye Ordusu, Menbiç kent merkezine girdiklerini duyurdu.

YPG, Suriye’nin kuzeyinde kendilerinin çekildiği yerlerde kontrolü sağlaması için Şam yönetimini davet ettiklerini açıklamıştı. Suriye Ordusu da Menbiç kentine girdiklerini açıkladı.

Ankara’nın PKK’nın uzantısı olarak gördüğü YPG’den yapılan açıklamada, askeri unsunlarının Suriye’nin doğusunda IŞİD ile mücadele etmek için Menbiç kentinden çekildiği belirtilerek, şu ifadeye ver verildi:

“Türkiye’nin tehditleri karşısında bize ait olan alanları devralması ve Menbiç’i koruması için Suriye hükumetini davet ediyoruz.”

MOSKOVA’DAN DA YARDIM İSTENDİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye’den askeri birliklerini çekmeye başlamasının ardından ülkenin kuzeyindeki YPG güçlerinin Moskova ve Şam’dan yardım istediği belirtiliyordu.

YPG ayrıca, Batılı ülkeleri ABD’nin yaklaşık 2 bin askerinin çekilmesinin ardından Suriye’nin kuzey ve doğusunda oluşacak boşluğu doldurmaya ikna etmeye çalışıyor.

Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ise Fırat’ın doğusunda SDG kontrolündeki Menbiç’e doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Dünyanın Esad’ın zaferini kabullenişinin beş emaresi

Esad birlikleri Türkiye’ye çok yakın noktalara geri dönmeye başlamış, Kamışlı’ya Esad konvoyunun bayraklar ve posterlerle dönüşüne ilişkin görüntüler tüm dünyada yayınlanmıştı.

2011’DEN BERİ SÜRÜYOR

Suriye İç Savaşı, Suriye ordusu, Suriye hükümeti ve Suriye’deki iç isyancılar arasında 15 Mart 2011’de başladı. Ardından Irak ve Şam İslam Devleti, El Nusra ve Kürt, Türkmen, Dürzi ve Süryani gruplar da savaşa katıldı. Uluslararası bazda ise Rusya, İran, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve İsrail gibi ülkeler de farklı düzeylerde savaşın içerisinde oldular.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder