28 Aralık 2018 Cuma

Savcı, Hürriyet muhabiri Arda Akın hakkında 15 yıla kadar hapis istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Hürriyet muhabiri Arda Akın için, “FETÖ adına sosyal medya üzerinden algı yapan hesapların attığı tweetlere benzer tweetler atarak algıya hizmet ettiği” iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Ümit Türk‘ün haberine göre, Akın’ın darbe girişiminden önceki tweetleri ile 17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin attığı bazı tweetler söz konusu algı faaliyetine ‘delil’ olarak gösterildi.

Akın ifadesinde, söz konusu paylaşımların kendisine ait olduğu ancak bu paylaşımlarda algı oluşturmak gibi bir amacının olmadığını, darbeye karşı paylaşımlarının da olduğunu söylemişti.

İddianamede yapılan değerlendirmede, “Şüphelinin örgüt mensuplarının algı faaliyetlerinde kullandığı söylemleri benzer içerikle topluma zaman zaman sosyal medyada duyurduğu anlaşılmıştır. Bu tespitlerle şüphelinin örgüt içinde hiyerarşik yapıya dahil olduğuna dair yeterli delil olmamakla birlikte örgüt adına algı faaliyetlerine katılarak örgüte yardım ettiği kanaatine varmıştır” denildi.

Akın hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder