29 Aralık 2018 Cumartesi

AKP’li danışman: ‘Milletvekilleri danışman maaşından pay alıyor’

AKP’li Kenan Sofuoğlu’nun danışmanı “Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alıyor” diyerek üzeri kapanmış bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı.

KIYAFETİMİZE KADAR HER ŞEYİMİZLE İLGİLENİYOR

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun Meclis’ten yaptığı “Emir erlerim” paylaşımına yönelik tepkiler sürerken, fotoğraftaki danışmanlardan Semih Bostanoğlu dikkat çekici bir iddiada bulundu. Bostanoğlu, “Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor” dedi.

DANIŞMANLARA YAPILAN MUAMELEYİ GÖRDÜK

Sofuoğlu’nun danışmanı Semih Bostanoğlu kişisel Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Meclis’teki milletvekillerinin danışmanlara yaptıkları muameleleri gördük. 600 milletvekili içinden iddia ediyorum, Kenan abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayrı gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur. Meclis’te bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun. Milletvekillerinin arasında değil, danışmanların arasında oturur, sırf bizler için. Bu arada o şakayı biz isteyerek bu hataya düşürdük onu” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ANLAŞ GERİSİNİ CEBE AT

Bostanoğlu’nun paylaşımı üzerine küllenmiş bir tartışma yeniden alevlendi. Milletvekillerinin danışmanlarından pay aldıkları iddiası daha önce de gündeme gelmişti. Bazı milletvekillerinin danışman yapacakları kişilerle asgari ücret veya biraz daha üstü rakamlara anlaştıkları, maaşın kalan kısmını ise kendilerinin aldığı iddia edilmişti.

GEREKÇE HARCAMA FAZLALIĞI

Milletvekillerinin buna gerekçe olarak giderlerinin fazlalığını gösterdiği ileri sürülmüştü. Vekillerin özellikle gruplar halinde meclise gelen misafirlerine yerdirdikleri yemeklerin yüklü mikarlar tuttuğu, bu nedenle aldıkları maaşların yeterli gelmediği gerekçesini sunduğu konuşulmuştu. Ancak somut bir şikayet olmadığı için konunun üzeri kapanmıştı.

34 BİN LİRA MAAŞ YETMİYOR

Peki bir milletvekilinin eline ne kadar para geçiyor. Bugün bir millevekilinin maaşı 20 bin 646 lira. Önümüzdeki ay alacakları zammı bir kenara bırakırsak, bir çoğu kıyak emeklilikten faydalanarak emekli durumda. Emekli milletvekili maaşı ise 13 bin 410 lira. Dolayısıyla emekli olmuş ve halen görevde bulunan bir milletvekilinin eline aylık 34 bin 56 lira geçiyor.

EN YÜKSEK DANIŞMAN MAAŞI 8 BİN LİRA

Meclis Başkanının 5, her siyasi parti grubunun 10 grup danışmanı ile 25 büro görevlisi ve partinin milletvekili sayısının yüzde 10’u kadar ilave büro görevlisi, milletvekillerinin ise 1 danışman, 1 ikinci danışman ve 1 ilave personel çalıştırma hakkı bulunuyor. TBMM Başkan Danışmanı 8.183 TL, Grup Danışmanı 7.005 TL, Grup Büro Görevlisi 6063, Milletvekili Danışmanı 6.888 TL, Milletvekili 2.Danışmanı 6.063 TL, Milletvekili ilave personel
5.278 TL maaş alıyor.

Kenan Sofuoğu’nun masaya ayaklarını atarak yaptığı paylaşım büyük tepki görmüştü.

SENATÖR KARTVİZİTİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha önce ‘senatör’ sıfatıyla bastırdığı kartvizitlerle tartışma yaratan Sofuoğlu, önceki gün de TBMM’deki odasında ayaklarını masaya uzatarak çektirdiği fotoğrafı “Emir erlerim” notuyla paylaşmıştı. Sofuoğlu gelen tepkiler üzerine paylaşımı kaldırmış, daha sonra da “Siyasete biraz espri katmak amacıyla yapmış olduğum paylaşım kastının ötesinde anlamlara taşınmıştır” açıklamasında bulunmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder