27 Aralık 2018 Perşembe

Bakan açıkladı: Konkordato ilan eden şirket 1.000’e dayandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Pazartesi itibarıyla 979 firmanın konkordato ilan ettiğini açıkladı.

NTV’ye konuşan Pekcan, konkordatoyla ilgili olarak, “Konkordato ile ilgili yeni bir düzenleme var. Bundan böyle bağımsız denetim kuruluşlarının raporlamaları sonucunda konkordato ilan edilebilecek. Hem alıcıyı hem de borçlu firmayı koruyan bir mekanizma olması yönünde ciddi bir çalışma yapıldı” dedi.

Yeni konkordato başvurusunda bulunan şirketlerle ilgili olarak ise bir rakam açıklanmadı.

ULUSOY’DAN PAMUKKKALE’YE; YEŞİL KUNDURA’DAN HOTİÇ’E 

Konkordato başvurusu veya ilanında bulunan şirketlerin ait olduğu sektörler gıdadan ulaşıma geniş bir skalada yer alıyor.

Ulaşım alanında önde gelen Ulusoy ve Pamukkale gibi şirketlerin yanı sıra ayakkabı sektörünün köklü şirketleri Yeşil Kundura, Hotiç, Beta Ayakkabı ve Sabo Ayakkabı da konkordato ilan eden şirketler arasında.

KESİNOĞLU’NDAN AVŞAR HALI’YA; ÇEKOİL’DEN EMAY İNŞAAT’A 

Gıda sektöründen Keskinoğlu Tavukçuluk ve Yörsan, mücevher şirketi Gilan, halı sektöründen Angora Halı, Avşar Halı, akaryakıt firması Çekoil, 2008 yılında vergi rekortmeni şirketlerden olan Emay İnşaat, üçüncü havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons Otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, akaryakıt dağıtım şirketi Remoil, market zinciri Makro Market, tekstil sektöründen Mendo İç Giyim, Türkiye’nin en büyük üç plastik boru üreticisinden biri olan Dizayn Boru, araç kiralama sektöründen Euronet Car Rental, Aker İnşaat ve turizm sektöründen Alkoçlar da yine konkordato ilan eden şirketlerden.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder