11 Ocak 2019 Cuma

ABD Suriye’den çekilmeye başladı; Rusya bölgelerin Şam’a devredilmesini istedi

ABD, Suriye’den çekilmeye başladı. Suriye’den hareket eden ilk konvoy Irak’a geçti. Rusya ise Suriye’de ABD tarafından kontrol edilen bölgelerin yönetiminin Şam hükümetine devredilmesi gerektiğini belirtti.

RUSYA: KÜRTLER VE SURİYE HÜKÜMETİNİN GÖRÜŞMESİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD’nin Suriye’den çekilmesi ışığında Kürtlerin ve Suriye hükümetinin görüşmesinin önem arz ettiğini belirtti.

Maria Zakharova, ABD tarafından kontrol edilen bölgelerin yönetiminin de Suriye hükümetine devredilmesi gerektiğini vurguladı.

Zakharova, “Bu bağlamda, Kürtler ve Şam arasında diyalog kurmak özel önem arz ediyor. Nihayetinde Kürtler Suriye toplumunun ayrılmaz bir parçası.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Başkan Donald Trump’ın Suriye’den çekilmek istemesine rağmen ABD’nin çekilmek istemediğine yönelik Moskova’da bir izlenim olduğunu ifade etti.

Zakharova ayrıca İdlib’de çatışmaların durdurulmasına yönelik Türkiye ile varılan mutabakata Moskova’nın bağlı olduğunu ancak ateşkes ihlallerindeki artış dolayısıyla da endişeli olduklarını kaydetti.

ABD’NİN SURİYE’DEN ASKER ÇEKMESİ BAŞLADI, İLK KONVOY IRAK’A GEÇTİ

ABD, Başkan Donald Trump’ın kararı çerçevesinde Suriye’den asker çekmeye başladı.

ABD’nin İŞİD ile mücadele koalisyonunun askeri sözcüsü Albay Sean Ryan, Suriye’den “planlı çekime sürecinin başladığını” belirtti.

Albay Sean Ryan, ancak operasyonun güvenliği açısından “kesin bir zaman çizelgesi, konum ve asker sevkiyatı” konusunda bilgi veremeyeceğini ifade etti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin Perşembe gecesi başladığını açıkladı.

İnsan Hakları Gözlemevi, 10 zırhlı araç ve kamyonlardan oluşan ilk konvoyun Suriye’nin Rmeilan kasabasından Irak’a geçtiğini bildirdi.

Suriye’deki gelişmeler üzerine Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmeler arttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder