11 Ocak 2019 Cuma

Poşet yasağı AKP’nin seçim kampanyasıyla eşgüdümlü yapılmış

Erdoğan’ın geçen ay açıkladığı “seçimde sokaklara afiş asmayacağız” sözünün sırrı ortaya çıktı. Meclis’ten poşet yasası geçirilirken, AKP fileleri de hazırlanmış.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, naylon poşetlere karşı seçim için milyonlarca bez torba ve file hazırladıklarını açıkladı. Erdoğan, partisinin bunları ücretsiz dağıtacağını söyledi. Böylece Erdoğan’ın geçen ay açıkladığı, “Bu seçimde sokaklara afiş, bayrak, flama asmayacağız” açıklamasının sırrı ortaya çıkmış oldu.

Vatandaş halen naylon alışveriş poşetleri için marketlere, en ucuz 25 kuruş ödüyor. Bu 25 kuruşun 15 kuruşu Çevre ve Orman Bakanlığı’na aktarılıyor. Bu durumda hükümet, naylon poşet satışından kazandığı parayla, vatandaşa bez ve file torba promosyonu hazırlamış olacak. İşin özü, çevre düşmanı poşet satarak, çevreci seçim malzemesi dağıtılacak.

Erdoğan ayrıca file imalatı için de kenevir üretileceğini açıkladı. Bu açıklamalar, sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar, gazeteciler ve ekonomistler uygulamaya tepki gösteren mesajlar attı. Bu arada AKP’li Konya belediyesi de, seçim öncesi 1 milyon bez torba dağıtacağını duyurdu.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, “25 kuruşluk poşetin 15 kuruşu çevre bakanlığı payı, o paydan gelen meblağı bez torbaya ayır, o bez torbayı da tekrar vatandaşa dağıt. 15 kuruşa seçimlik bez torba alıyoruz…” ifadesini kullandı.

Gazeteci Emre Deveci ise “Poşeti 25 kuruşa vatandaşa sat, 15 kuruşunu Hazine’ye aktar, Hazine’den aldığın parayla da vatandaşa milyonlarca bez torba dağıtıp seçim kampanyası yap. Ne güzel memleket!” diyerek tepkisini dile getirdi.

İNŞALLAH KENDİ CEBİNİZDEN ÖDERSİNİZ!

Aylin Kotil,  Erdoğan’ın, poşet yasağına uygun olarak seçim sürecinde halka bez torba dağıtacaklarını açıkladığını belirterek, “Geçen seçimlerde biz Beyoğlu’nda dağıttık ama kendi cebimizden. İnşallah siz de ballı ihaleyle devlet kasasından değil, cebinizden ödersiniz.”

Avukat Erhan Kaya ise “Ne güzel memleket. Poşetten aldığın 15 kuruş vergi ile parti propagandası yap! Olması gereken toplanan poşet vergisi ile hakla ücretsiz bez torba dağıtılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Plastik poşetten Hazine’ye 6,5 milyar lira gelecek

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder