12 Ocak 2019 Cumartesi

44 bin işsizi tribüne doldurup “müjdeli haber” diye yayınladılar

Urfa’da bin kişilik işe 44 bin kişi başvurunca, olay stadyuma taşındı. Stadyum dolusu işsizin haberini yandaş medyanın veriş biçimi “pes” dedirtti.

BOLD- Şanlıurfa’da işsizliğin sembollerinden biri olabilecek tarihi bir fotoğraf çekildi. Binlerce işsizin çaresizliğini anlatan fotoğrafı hükümete yakın Karar Gazetesi “müjde” ve “coşku” diye sundu.

Şanlıurfa Milli Eğitim İl Müdürlüğü, okullarda geçici olarak 9 ay görevlendirmek üzere temizlikçi ilanı verdi. Bin kişinin alınacağı ilana 44 bin kişi başvurdu.

Urfa’daki işsizliğin boyutlarını gözler önüne seren olayda çaresiz kalan İş-Kur yetkilileri, başvuranların yoğunluğu nedeniyle Şanlıurfa Spor’un stadyumuna taşıdı konuyu.

İşin herhangi bir vasıf gerektirmemesi nedeniyle 44 bin kişi arasından kura çekilmesine karar verildi. Tribünleri dolduran 44 bin işsiz, çaresizlik içinde kurayı izledi.

TRİBÜNLERDE COŞKU VARMIŞ

Hükümete yakın Karar Gazetesi ise olayı “coşku” ve “müjde” arasında haberleştirdi.

Karar’da fotoğrafın üstüne aynen şöyle yazıldı:

“11 Nisan Stadyumu’nun tribünlerinde yerini alan başvuru sahipleri noter huzurunda çekilen kurayı nefeslerini tutarak izledi.”

Habere başlık ise “TRİBÜNDE COŞKU VAR AMA ŞANLIURFASPOR İÇİN DEĞİL” şeklinde kullanıldı. İşsizlerin çaresiz bakışları haberde “coşku” olarak yansıtıldı.

Haberin devamında şöyle dendi:

“Şanlıurfa’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda 9 ay temizlik yapmak üzere bin kişilik kontenjan açıldı. İlana büyük ilgi gösteren vatandaşlar, İş-Kur İl Müdürlüğü’ne akın etti. Başvurular 44 bin kişiyi bulunca kura çekimine karar verildi. İlk bin kişilik listeye giren isimler büyük mutluluk yaşadı.”

GÜNÜN MÜJDE HABERİ

İşsizlerle adeta dalga geçen bu haberin hemen altına ise “Günün müjde haberi” başlıklı başka bir haber yerleştirildi. Haberde müjde olarak şöyle dendi:

“Hükümetin seçim yolunda vatandaşı rahatlatan ‘güzel haberleri’ ardı ardına geliyor. Televizyona fazladan 6 taksit. ”

SARAY ZİYARETİ

Karar Gazetesi’nin yazarları toplu halde “bize ilan vermiyorlar” diye yazmışlardı. Ardından, gazetenin yöneticileri Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Akif Beki, Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişlerdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder