11 Ocak 2019 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterdi, Savcılık Deniz Çakır’ı ifadeye çağırdı

İstanbul Beşiktaş bir alışveriş merkezinin kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla gündeme gelen Oyuncu Deniz Çakır, “Hakaret”, “Özel hayatın gizliliğine müdahale” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERDİ

Söz konusu iddianın kamuoyunda yer almasının ardından Deniz Çakır, ünlü oyuncular Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Çakır’ın adını anmadan “Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan’a gidin demek faşistliğin en sefil halidir” demişti.

SAVCILIK, DENİZ ÇAKIR’I İFADEYE ÇAĞIRDI

Başörtülü kadınlara hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifade veren Deniz Çakır, “Ben Atatürkçüyüm, burası Atatürk Türkiye’si Arabistan değil. Siz Arabistan’a İran’a gideceksiniz’ şeklinde herhangi bir cümle kullanmadım” dedi.

Deniz Çakır, soruşturmaya konu olan olayın 30 Aralık 2018’de saat 19.00 sıralarında bir doğum günü kutlaması için arkadaşlarıyla beraber Zorlu Center’daki bir kafeye gittiklerinde gerçekleştiğini anlattı.

“ŞİKAYETÇİ KADINLARIN BAKIŞLARI TACİZ EDER ŞEKİLDEYDİ”

Arkadaşları ile kafede oturdukları sırada yan masaya iki bayanın geldiğini belirten Çakır, “Bu bayanların bakışı ve hareketleri beni yargılar ve taciz eder şekildeydi. Ben yaptığım iş gereği insanların bana bakmasına alışkın olmama rağmen bu iki bayanın davranışları sıra dışı olduğu için rahatsız olmuştum. Sonra bu iki bayanın arkadaşları da gelince bizden rahatsız olduklarını hissettirip arka masaya geçmeleri ve bana aynı şekilde bakmaları üzerine ben de ‘Ne oluyor?’ der gibi onlara baktım. Bu şekilde böyle bir gerginlik oldu. Ancak sonrasında olayı önemsemeyip, masamıza döndük” dedi.

“FOTOĞRAF ÇEKME TARTIŞMASI YAŞANDI”

“Doğum günü kutlaması esnasında fotoğraf çektik, sohbet ettik” diyen Deniz Çakır, kısa süreliğine gerginlik yaşadıkları kadın grubunun “Bizi mi çekiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdiğini anlattı. Yaşanan olaya anlam veremediğini ifade eden Çakır, “Hatta arkadaşım H.C. telefonu götürerek kendilerine gösterdi. Fotoğraflarının olmadığını görünce ikna oldular ve bir süre her iki masadaki kişiler kendi eğlencesine devam etti. Bu arada kafenin garsonlarından birine neden kendi fotoğraflarının alındığını söylemişler ancak garson da gelip bize söylediğinde fotoğraf almadığımız konusunda bilgi verdik. Yine bayanların ısrarla fotoğrafını aldığımızı söylemeleri ve rahatsız etmeleri nedeniyle telefonumu hızlıca masaya koyduğumda camı kırıldı.” dedi.

“ONLARA YÖNELİK HAKARET İÇEREN BİR İFADEM OLMADI”

İlerleyen saatlerde konunun kapandığını aktaran Deniz Çakır, kafeden ayrılırken her hangi bir tartışmanın çıkmadığını vurguladı. Çakır, iddia edildiği gibi başörtülü bayanlara bakarak “Ben kesinlikle kafeye girerken bu bayanlara bakarak Euzu Besmele çekip jest ve mimik yapmadım. Zaten bu bayanlar benden sonra kafeye girdiler.” dedi.

İfadesinin devamın Çakır, “ ‘Ben Atatürkçüyüm. Burası Atatürk Türkiye’si, burası Arabistan değil. Siz Arabistan’a gideceksiniz, İran’a gideceksiniz’ gibi herhangi bir cümle kullanmadım. Tüm hayatım boyunca da ayrımcılık yapılmasına karşı durmuş bayanlar ile ilgili sosyal destek projelerinde yer almış bir insanım. Böyle bir konudan dolayı ifade vermek durumunda bırakıldığım için üzgünüm” şeklinde konuştu.

“ŞİKAYETÇİ KADINLARIN İYİ NİYETLİ OLMADIKLARINI KANATİNDEYİM”

Kamuoyunun gündemine taşınan olayın 30 Aralık günü gerçekleştiğini belirten Deniz Çakır, suçlamada bulunan kadınların 4 Ocak 2019’da şikâyetçi olduğunu vurguladı. “Kafeden ayrılırken herhangi bir tartışma ortamının olmaması ve olayın orada bitmiş olması gibi hususları düşündüğümde müştekilerin iyi niyetli olmadığı kanaatindeyim.” diyen Çakır, “Arabistan kelimesinin geçtiği tek cümle, kendi masamdaki arkadaşlarımın duyacağı şekilde bir ses tonu ile ‘İçkili bir mekânda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor, yargılanarak bakılıyor. Burası Arabistan mı? Burası Atatürk’ün Türkiye’si’ şeklinde söyledim. Ancak bu söylemimi kesinlikle karşı tarafın duyacağı ses tonuyla veya onlara hitaben söylemedim. Yanımda garsonların olup olmadığını bilemiyorum. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmem.” dedi.

Erdoğan talimat verdi, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma açıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder