11 Ocak 2019 Cuma

Zahide Yetiş “ucuz et”in hilesini canlı yayında gösterdi

Bir ev hanımının açık pembe ve taze görünümlü kıymanın kokusu olmamasından ve yemeklerde etin renginin kaybolmasından şüphelenmesi üzerine yaptığı testin yankıları sürüyor.

Sosyal medyada yayınlanan test A101 ve BİM’de ucuz et/ucuz kıyma olarak satılan Emin Et’in ürünlerinin içinde ne olduğu sorusunu gündeme getirmişti.

BİM ve A101’de satılan Emin Et’in içinde ne olduğu belli değil

Ev hanımının kıyma testinde, Emin Et’e ait kıymanın soğuk suda yıkadığında suyun tamamen pembeye döndüğü, “ucuz kıyma”dan ise geriye beyaz ve ne olduğu anlaşılamayan bir nesne kaldığı görülüyor.

Sunucu Zahide Yetiş, Show TV’de yayınlanan Zahide Yetiş’le adlı programının 555’inci bölümünde, söz konusu kıyma testi videosunu Dr. Yavuz Dizdar’a seyrettirdi.

İKİ ÇEŞİT KIYMANIN ÜZERİNE SU DÖKÜLDÜ VE …

Dizdar, canlı yayında kendisi de bir kıyma testi yaptı.

Farklı yerlerden alınan yine farklı görünümdeki iki çeşit kıymanın test edildiği programda, iki su bardağına söz konusu kıymalardan bir miktar konuluyor ve üzerine su dökülüyor.

Daha canlı renklere sahip kıyma, suyu döker dökmez kırmızı renk vermeye başlarken, daha koyu bir renge sahip kıymanın üzerine dökülen su berraklığını koruyor.

Her iki bardak da birer tatlı kaşığıyla karıştırılıyor. Canlı renge sahip kıymanın bulunduğu bardak tamamen kırmızıya dönerken, daha koyu renkli kıymanın bulunduğu bardaktaki su sadece hafif şekilde bulanıklaşıyor.

Ayrıca koyu renkli kıyma karıştırma işleminden sonra bardağın dibine çökerken, canlı kırmızı renkteki kıymanın bardığın dibine çökmediği, homojen bir karışım şeklinde bardağın içinde olduğu görülüyor.

Daha sonra her iki bardak da süzgeçten geçiriliyor ve canlı renkli kıymanın suyu tamamen kırmızıya dönüyor, koyu renkli kıymanın suyu ise sadece hafif bulanık olarak görülüyor.

Zahide Yetiş, söz konusu kıymaların nereden alındığına ilişkin bilgi vermezken, Dr. Yavuz Dizdar, normalde hayvanın yenilmeyen yerlerinin kıyma haline getirilerek satışa sunulmuş olabileceğini söyledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder