11 Ocak 2019 Cuma

‘CHP’nin sermayesi iftira, hakaret ve kutuplaştırma olacak’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, saat 15.30 sıralarında uçakla Trabzon Havalimanı’na geldi. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan şunları söyledi:

“Birileri gibi seçimlerde birkaç fazla oy alabilmek için polisimizin, askerimizin, okul yolundaki gencecik evlatlarımızın hayatına kasteden çetelerle iş birliğine gitmedik. Şu anda bu çetelerle kim iş birliği halinde biliyorsunuz değil mi? Sandıklarda önemli bir ders vermek durumundayız. Sloganımız tevazu, samimiyet, gayretle ‘Önce millet, önce memleket’ dedik. Hiç kimsenin hayat tarzına, terörü ve şiddeti kutsamadığı sürece, siyasi görüşüne müdahale etmedik. ” diye konuştu.

‘BUNLARDA YALAN BOL’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Geride bıraktığımız son 16 yılda dönüştüremediğimiz yegâne alan, ülkemizdeki muhalefetin zihniyetidir. Onu değiştiremedik. Türkiye ayağına vurulan prangalardan kurtulurken, ne yazık ki bazı siyasi partilerimiz, tek parti devrinin faşist anlayışından bir türlü çıkamamıştır. Milletimiz değişmiş, ülkemiz hemen hemen her alanda ilerlemiş, ancak CHP alışkanlıklarını değiştirmeyi başaramamıştır. Bunlarda yalan bol. Kendini yenilemek yerine; yalan, iftira, çarpıtma ve hakaretle siyaset gemisini yürütmeye uğraşan bir CHP görüyoruz. Bugüne kadar partimiz ve şahsım hakkında attıkları iftiraların tamamı boşa çıktığı halde alışkanlıklarını terk etmiyorlar. Söyledikleri yalanlar dolayısıyla onlarca kez tazminata mahkûm oldular. ” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bunlar söylemlerini değiştirmek yerine, yalan siyasetinde ısrar ediyorlar. Artık bunu iyice kurumsal hale getirmeye başladılar. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP’liler bir araya gelmişler, partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar. Bu ne biliyor musunuz? Adı yalancı çobana çıkmış genel başkanlarını hizaya getirmek yerine, aralarında para toplayıp, mahkemenin verdiği tazminat kararlarını ödeyeceklermiş. Şu anda birçok hamdolsun verilen tazminatlar var. Biz de avukatlarımıza diyoruz; ‘Sizin olsun, yeter ki siz bunu tazminata mahkûm edin.’ Ne diyelim, Allah bunlara akıl fikir versin. Doğru düzgün siyaset yapmak varken, yaşadıkları onca hezimete rağmen halan yalan siyasetinden medet umuyorlar. Oysa iftira atmayı bıraksalar, yalanı terk etseler, hem partileri rahatlayacak hem mahkemeler rahatlayacak hem de millet rahatlayacak. Hakaret etmek yerine fikir ve proje üretseler, emin olun bundan herkes kârlı çıkacak.”

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder