12 Ocak 2019 Cumartesi

Şiddet gören çocuklar daha çabuk yaşlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmada, çocukluk çağında fiziksel şiddete maruz kalan kişilerin yaşıtlarına kıyasla daha hızlı yaşlandığı görüldü.

Euronews’in haberine göre Washington, Columbia ve Harvard üniversitelerinden bir grup psikoloji ve tıp araştırmacısı tarafından yürütülen çalışmada, çocukken kötü muamele görenlerin yaşam sürelerinin daha hızlı kısaldığı ve hücrelerinin yaşlanma sürecinin hızlandığı tespit edildi.

ÇOCUKLARIN KRONOLOJİK VE BİYOLOJİK YAŞ FARKI ÖLÇÜLDÜ

Harvard Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yardımcı doçent olan Katie McLaughlin, çocukluk çağında şiddete maruz kalanlarda 8 yaşından itibaren biyolojik yaşlanmanın hızlandığını ve bu çocukların diğerlerine göre daha erken ergen olduklarının tespit edildiğini söylüyor.

Bu çalışma için araştırmacılar 8 ila 16 yaşında 128 kız ve 119 erkeği inceledi. Çocukların yüzde 42’si fiziksel şiddete, yüzde 25’i de cinsel şiddete maruz kalanlar arasından seçildi. Genetik analizlerle çocukların kronolojik ve biyolojik yaş farkı ölçüldü.

KÖTÜ MUAMELE GÖREN ÇOCUKLAR DAHA FAZLA HASTA OLUYOR

Ayrıca kötü muameleye maruz kalan çocukların, mutlu bir çocukluk geçirenlerden daha fazla hasta oldukları da rapor edildi.

2014’de İngiltere’nin King’s College Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ise çocukken psikolojik şiddete maruz kalan kişilerin 40 yıl sonra bile bunun acısını çektiği ortaya çıkmıştı.

Psikolojik şiddet karşıtı örgütler, bu şekilde şiddete maruz kalan kişilerin uzun süreli bir desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

“Çocuklar niçin Youtube’ta? Ebeveynler önce bunu anlamalı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder