12 Ocak 2019 Cumartesi

HÜDA-PAR maddi sorunlar nedeniyle yerel seçimlere girmeme kararı aldı

Yüksek Seçim Kurulu’nca, 31 Mart yerel seçimlerine katılabilecek 13 parti arasında ismi açıklanan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), yerel seçimlere katılmama kararı aldı.

Karar, HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin tarafından açıklandı. Şahin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine girmeme kararı aldıklarını belirtti. Kararı maddi sebeplere bağladı.

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN ARA

Mahmut Şahin, “Yaşadığımız seçim tecrübeleri ve teşkilatlarımızın mevcut durumu itibariyle yeni bir seçime girmenin, teşkilatlarımızın tamamlanması, planlanan hedeflere ulaşılması noktasında maddi anlamda olumsuz etkilerinin olacağı kanaati hasıl olmuştur” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLAT EĞİTİMLERİNE YOĞUNLAŞILACAK

Seçime girmeme kararının bir boykot olmadığını dile getiren Şahin, “Genel İdare Kurulumuz, uzun bir süreden beri teşkilatlarla yaptığı istişareler neticesinde, ‘var olan çalışmalarımızın niteliğini artırmak, daha etkili bir siyasetle yolumuza devam etmek, bundan sonraki seçimlere daha güçlü girebilmek amacıyla teşkilat, kadro ve eğitim alanlarına yoğunlaşmak için, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine katılmama’ kararı almıştır” dedi.

HÜDA-PAR 2012’DE KURULDU

HÜDA-PAR 2012 yılında siyaset sahnesine çıktı. Yasal teşkilatlanma şartını yerine getirip 30 Mart 2014 yerel seçimlerine belli il ve ilçelerde katıldı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde ise belli illerde desteklediği bağımsız adaylarla seçimlere katıldı.

24 HAZİRAN’DA 79 İLDE SEÇİME GİRDİ

24 Haziran genel seçimlerinde de, Diyarbakır ve Batman’da bağımsız adayları destekledi. Geri kalan 79 ilde de parti amblemi ile tüm Türkiye’de seçimlere katıldı.

SEÇİME KATILABİLECEK PARTİLER ŞUNLAR

1. Adalet ve Kalkınma Partisi,
2. Bağımsız Türkiye Partisi,
3. Büyük Birlik Partisi,
4. Cumhuriyet Halk Partisi,
5. Demokrat Parti,
6. Demokratik Sol Parti,
7. Halkların Demokratik Partisi,
8. Hür Dava Partisi, (KATILMAMA KARARI ALDI)
9. İyi Parti
10. Milliyetçi Hareket Partisi,
11. Saadet Partisi,
12. Türkiye Komünist Partisi
13. Vatan Partisi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder