11 Ocak 2019 Cuma

Yunanistan’da acil kan bağışı çağrısı

Yunanistan Sivil Savunma Genel Sekreterliği, özellikle Başkent Atina’da acil olarak en az 2 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu belirterek kan bağışı çağrısında bulundu.

BOLD-10 Ocak’ta Yunanistan Sivil Savunma Genel Sekreterliği’nden arama kurtarma ve sivil savunma ortaklı çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarına acil bildiri yapıldı.

Özellikle Atinada Laiko, Evangelismos, Sismanogleio ve civar hastanelerin çok ciddi kan eksikleri olduğu, son 1 haftadan beri kan bekleyen hastaların sayısının bini geçtiğini, her hastanın ortalama 2 şişe acil kana ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Sivil Savunma Genel Sekreterliği, Yunanistan genelinde tüm üyelerini ve halkı kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Tüm Yunanistan’daki kan verebilecek kişilerin şehir farkı gözetmeksizin ikamet ettikleri yerlere en yakın hastanelerde verebileceğini söyleyen yetkililer, Belçika’dan takviye kan istenmesine rağmen açığın kapatılamadığı vurgulandı.

KAN EKSİĞİNİN NEDENİ

Ülkede yaşanan kan sıkıntısının sebebi olarak, 2018 ağustos ayında meydana gelen büyük orman yangını gösteriliyor.

Yerleşim yerlerini saran orman yangınında resmi rakamlara göre 100 kişi ölmüş, 4 binden fazla kişi yaralanmış veya yangından etkilenmişti.

Ağustos ayında kan stoklarının büyük oranda tükenmesi, bağışların ise bu açığı kapatmaya yetmemesi krizi tetikleyen sebepler olarak gösteriliyor.

TÜRK SIĞINMACILAR

Büyük orman yangınının ardından pek çok Türk sığınmacı da Yunanistan halkı ile dayanışmasını göstermek amacıyla kan vermeye koşmuştu. Türk sığınmacıların bu yeni kan bağışı kampanyasına da geniş katılımlı destek vermesi bekleniyor.

TARİHTEKİ EN ÖLÜMCÜL 11. ORMAN YANGINIYDI

1825’ten bu yana kaydedilen istatistiklere göre dünyada bu güne kadar meydana gelen en ölümcül 11. Orman yangını olan Atina yangınında 100 kişi yanarak hayatını kaybetmiş, 700 kişi tahliye edilmiş, 4.000 kişi yaralanmış veya yangından etkilenmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder