12 Ocak 2019 Cumartesi

FBI’ın “Trump, Rusya ile işbirliği mi yapıyor?” soruşturması açtığı iddia edildi 

BOLD- ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ABD Başkanı Donald Trump hakkında “Ruslarla gizli bir şekilde çalışıyor mu?” soruşturması açtığı iddia edildi.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN ve The New York Times’in yayınladığı habere göre ajanlar, FBI eski Direktörü James Comey’nin Trump tarafından görevinden alınması sonrası harekete geçti. Geçtiğimiz yıl FBI’nın casuslukla mücadele birimi Trump’ın Comey’i görevden almasının Rusya ile bağlantılı olup olmadığını soruşturmaya başladığı belirtildi.

FBI, Trump’ın Rusya’nın çıkarlarına yönelik attığı adımları masaya yatırdı. Ajanlar Trump’ın attığı adımların ulusal güvenlik için olası bir tehdit oluşturup oluşturmadığı ve isteyerek-istemeyerek Rusya için çalışıp çalışmadığını soruşturdu.

COMEY’NİN GÖREVDEN ALINMASI SONRASI CASUSLUKLA MÜCADELE BİRİMİ HAREKETE GEÇTİ

Mayıs 2017’den sonra başlatılan soruşturmada, Trump’ın Ruslarla işbirliği içinde olduğunu gösteren herhangi bir kanıta ulaşamadığı belirtildi.

FBI, Trump’ın Comey’i görevden almasını ‘adaleti engellemeye’ yönelik olup olmadığını da soruşturdu. Comey görevden alındıktan sonra Başkan Trump’ın kendisinden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında başlatılan ‘Rusya soruşturmasınını’ sonlandırılmasını istediğini itiraf etmişti.

Bir yandan özel yetkili Savcı Robert Mueller, Rusların 2016 Başkanlık Seçimleri’ne müdahalesini araştırırken diğer yandan FBI’nın Trump’ın Ruslarla muhtemel bir ilişkisini araştırdığı ortaya çıktı.

BEYAZ SARAY: İDDİALAR ABSÜRT

Beyaz Saray, Trump ile ilgili iddiaları ‘Absürt’ olarak niteledi.

FBI eski danışmanlarından James A.Baker, “Trump, Comey’i Rusya soruşturması nedeniyle kovmuş olsa bu ulusal güvenlik meselesi olurdu. Çünkü doğal olarak FBI’nın 2016 seçimlerinde Moskova’nın müdahalesi olup olmadığını araştırmasına zarar verecekti.”dedi.

RUSYA SORUŞTURMASINA YÖNELİK HERHANGİ BİR ENGELLEME ULUSAL GÜVENLİK SORUNUDUR

Ekim ayında Kongre’deki soruşturma komitesine kamuoyuna kapalı bir şekilde ifade veren Baker, Rusya soruşturmasının engellenmesine yönelik atılacak adımların ulusal güvenlik sorunu oluşturacağını ifade etmişti.

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı konuyla ilgili sorulara yorum yapmadı.

Başkan Trump’ın avukatı Rudolph Giuliani “Son bir yıla bakacak olursak ulusal güvenliği tehlikeye sokacak herhangi bir durumun ortaya çıkmadığını görüyoruz.”açıklamasında bulundu.

Comey, görevden alındıktan sonra  ‘Daha yüksek bir sadakat’ kitabında Trump’ı ‘Mafya babasına’ benzetmişti. Comey, kitabın piyasaya çıkmasından sonra televizyon ekranlarında Trump’ı ile arasında geçen bazı diyalogları anlatarak ‘sert eleştirilerde‘ bulunmuştu.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder