12 Ocak 2019 Cumartesi

İki bakanlık birden “ekonomik kriz var” dedi

Ekonomik kriz yok sloganı geride kaldı. İki ayrı bakanlık birden görüşmeye gelen heyete “ekonomik kriz var” dedi. Olay öğretmen heyetinin önünde cereyan etti.

Şubat ayında yapılacak atamalarda sayının 20 binden 40 bine çıkarılması talebiyle atanamayan öğretmenleri temsil eden grup Milli Eğitim Bakanlığı’na gitti. Temsilci heyeti ile Bakanlık bürokratları arasında geçen resmi görüşmede, “Biz de isteriz ama ülkede ekonomik kriz var” yanıtı geldi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: EKONOMİK KRİZ VAR

7 Şubat’ta yapılacak atama için belirlenen 20 bin sayısının 40 bine çıkarılmasını talep eden öğretmenlerin sosyal medya üzerinden oluşturdukları güçlü kampanya sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’ndan davet geldi.

Birgün’de yeralan habere göre; Atama bekleyen öğretmenler arasından seçilen temsilciler, Ankara’da MEB bürokratlarıyla görüştü.

Görüşmeye katılan öğretmen adaylarından alınan bilgiye göre Bakanlık Bürokratları, “Atama yapmayı biz de isteriz ama ekonomik kriz var. Son söz Maliye Bakanlığı’nda” dedi.

MALİYE BAKANLIĞI DA EKONOMİK KRİZİ KABUL ETTİ

Bunun üzerine öğretmen temsilcileri Maliye Bakanlığı’na giderek bir görüşme gerçekleştirdi. Maliye Bakanlığı yetkilileri de her Bakanlığın aynı tutumda olduğunu belirterek, “Ekonomik kriz var, MEB ne önerirse yarısını verebiliriz” cevabını verdiler.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder