12 Ocak 2019 Cumartesi

TBMM Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabı AKP’nin adayının emrine verildi

Devlete ait hesaptan AKP’nin belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim propagandası yapıldı. Özgür Özel, o tweetleri atan memura yüklendi.

Meclis’in imkanlarını seçim kampanyasında kullanacağı eleştirileri yapılan, TBMM Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın ilk icraatı, Meclis Başkanlığı’nın Twitter hesabı üzerinden propaganda yapmak oldu.

İstanbul seçimlerine yönelik vaatlerini paylaşan Binali Yıldırım’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca tepki gösterdi. Meclis imkanları ile propagandanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

İLK İCRAATI MECLİS ÜZERİNDEN PROPAGANDA

TBMM Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, muhalefetin anayasa ihlali eleştirilerine rağmen “Seçim siyasi faaliyet değildir” diyerek Meclis başkanlığı görevinden istifa etmemişti.

MECLİS BAŞKANININ ELİNDE HİÇBİR İMKAN YOK

Yıldırım, meclis başkanlığının imkanlarının seçimlerde kullanılacağı eleştirilerine ise “Meclis Başkanı’nın elinde hiçbir imkan yok, bütçesi yok, seçimde harcayacağı tek kuruşu yok, icracı bir makam değil, itibarlı bir makamdır” şeklinde cevap vermişti.

İSTANBUL’U 2023’E HAZIRLAYACAĞIZ

Yıldırım ilk icraatı, TBMM resmi twitter hesabından “İstanbul’un dışı ile ilgili ulaşım ve iletişim problemi kalmadı, Türkiye’ye ulaşılır hale getirdik. Şimdi tam mesaiyle İstanbul’a yoğunlaşarak İstanbul’u 2023’e hazırlamak için her türlü imkanımız ve hazırlıklarımız tamam.

ULAŞIMI EZİYET OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

İstanbul’da deprem tehdidi ortadan kaldıracak çalışmalar yapacağız, yeşil alan ve çevre hassasiyetini sonuna kadar gözeterek bir yönetim anlayışıyla ulaşımın eziyet olmaktan çıkacağı bir şehre dönüştüreceğiz” paylaşımı yaptı.

CHP’DEN TEPKİ: ANAYASA İHLALİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Yıldırım’a tepki gösterdi. Karaca, TBMM’ye ait resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların acilen kaldırılmasını ve Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerektiğini ifade etti ve “Türkiye Büyük Millet Meclisinin imkanlarıyla propaganda yapılması kesinlikle kabul edilemez” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL TWİTTER HESABINI KULLANAN MEMURU UYARDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise twitter hesabından, “TBMM’de çalışan meclisin hesapları kendisine emanet edilmiş bürokrat kardeşim, devlet memuru kardeşim seni buradan uyarıyorum; Binali Yıldırım artık bir partinin Belediye Başkan adayıdır, bunu yapma seni buna zorluyorlarsa o talimatı yazılı iste. Bir partinin Belediye Başkan Adayı Meclis’in hesaplarını yerel seçim propagandası için nasıl kullanır. Göz önünde bunu yapan gözün görmediği yerde neler yapıyordur? Biraz insaf, biraz vicdan, biraz edep, biraz ahlak” açıklaması yaptı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder