12 Ocak 2019 Cumartesi

İstanbul Florya’da iki tren çarpıştı

Halkalı-Sirkeci Banliyö hattındaki test sürüşü sırasında kaza meydana geldi. Halkalı-Sirkeci Banliyö hattı üzerinde deneme sürüşü yapan demir yolu aracı ile elektrik hattını döşeyen araç, Florya mevkisinde çarpıştı.

Valilikten yapılan açıklamada da kazada araçta sıkışan 1 bir kişinin ekiplerce kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi. Kazada yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı.

‘BÜYÜK BİR TOZ BULUTU KALKTI’

Kazaya tanık olan bir vatandaş da olay anına ilişkin “Sarı yol bakım aracı Florya tarafından korna çalarak geliyordu. Diğer araç sabit duruyordu. Üzerinde bir kişi çalışıyordu. Çarpıştılar. Büyük bir toz bulutu kalktı” dedi.

GEÇEN AY DA ANKARA’DA İKİ TREN ÇARPIŞMIŞTI

13 Aralık’ta da Ankara’da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz treni çarpışmış, kazada 3’ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışmıştı. Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3’ü makinist 9 kişi yaşamını yitirmişti.

 

 

 

 

 

 

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder